Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Batı’nın Ukrayna’ya ihanet ederek halkını kandırdığını savundu. Zaharova, Batı’nın Ukrayna meselesinin bitmesini istemediğini, Rusya ile barış müzakerelerini engellediğini ve Ukrayna ordusunun tarafında çatışmalarda yer alan savaş uçaklarının Rusya için meşru hedef olduğunu söyledi. 

Ekran görüntüsü 2023-12-06 165236

İran: Yahya Sinwar gençler ve çocuklar için bir model olacak İran: Yahya Sinwar gençler ve çocuklar için bir model olacak

Zaharova ayrıca, NATO’nun Ukrayna’ya uçak sevkiyatı konusuna da değinerek, bu adımın Rusya ile NATO arasında doğrudan çatışma riskini artırdığını belirtti.

Ekran görüntüsü 2023-12-06 165221

Rusya ile Ukrayna arasında gizli barış görüşmeleri mi yapılıyor?

Zaharova, Rusya ile Ukrayna arasında gizli barış görüşmelerinin yapıldığı ve İngiltere’nin Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’e baskı kurduğu iddialarını yalanladı. Zaharova, bu konuda bilgisi olmadığını, bu iddianın Batı’da bazı elit grupların gizli arzusu olabileceğini ifade etti.

Ekran görüntüsü 2023-12-06 165229

NATO’nun Ukrayna’ya uçak sevkiyatı Rusya ile çatışma riskini artırıyor

Zaharova, NATO’nun Ukrayna’ya uçak sevkiyatı konusuna da değinerek, bu adımın Rusya ile NATO arasında doğrudan çatışma riskini artırdığını belirtti.

Ekran görüntüsü 2023-12-06 165302

Zaharova, “Ukrayna ordusunun tarafında çatışmalarda yer alan savaş uçakları, Rusya Silahlı Kuvvetleri için yok edilecek meşru hedef.” dedi.

Kaynak: AA