Ankara Akyurt'ta "sahte bal" üretim malzemeleri yakalandı: Vali açıklama yaptı Ankara Akyurt'ta "sahte bal" üretim malzemeleri yakalandı: Vali açıklama yaptı

Propaganda süresi ve yasakları

YSK Kararına göre, seçim propaganda süresi 1 Ocak 2024 ile 30 Mart 2024 saat 18.00 arasında olacak. Bu süre içinde genel yollar, mabetler, kamu binaları ve tesisleri ile ilçe seçim kurullarınca belirlenen meydanlar dışında toplu sözlü propaganda yapılamayacak. Miting alanları ise 9 Mart 2024’e kadar ilçe seçim kurullarınca ilan edilecek ve siyasi partiler ile bağımsız adaylar bu alanlardan yararlanabilecek. Açık yerlerde güneşin batmasından sonra ikinci saate kadar hoparlörle propaganda yapılacak. Fakülteler ve öğrenci yurtları çevresinde ise propaganda ve toplantı yasağı olacak. Propagandanın denetimi ise 21 Mart’tan önce mülki idare amirlerinde, 21 Mart’tan sonra ise ilçe seçim kurullarında olacak.

Kapalı yerlerde propaganda nasıl yapılacak?

Seçime katılan siyasi partiler ve bağımsız adaylar kapalı yer toplantıları düzenleyebilecek. Bu toplantılarda yapılan konuşmalar güneşin batmasından sonra ikinci saate kadar hoparlörle dışarı verilebilecek. Mabetler, okullar, askeri tesisler ve kamu hizmeti gören diğer yerlerde propaganda yasak olacak. Seçim bürolarında ise görüntülü ve sesli propaganda yapılacak. Seçim büroları saat 09.00 ile 23.00 arasında açık olabilecek. Bürolardaki reklam ve ilan malzemeleri ise 30 Mart saat 18.00’e kadar kaldırılacak.

Basın ve internet yoluyla propaganda

Seçime katılan siyasi partiler ve bağımsız adaylar yazılı basında ve internet sitesinde ilan, reklam, sözlü, yazılı ve görüntülü propaganda yapabilecek. Ancak vatandaşların elektronik posta ve telefon numaralarına yazılı, sözlü ve görüntülü mesaj göndermek suretiyle propaganda yapılması yasak olacak. Siyasi partiler sadece kendi üyelerine mesaj gönderebilecek. 21 Mart ile 30 Mart arasında ise kamuoyu araştırması ve anket yoluyla propaganda yapılması yasak olacak.

Belediye hoparlöründen faydalanma

Siyasi partiler istemeleri halinde ilçe seçim kurulunun düzenleyeceği programa göre belediye hoparlöründen bedeli karşılığında faydalanabilecek. Açık yerlerde güneşin batmasından sonra ikinci saate kadar hoparlörle propaganda yapılacak.

El ilanı ve broşürlerde yasaklar

Seçime katılacak siyasi partiler ve adaylar 1 Ocak 2024 ile 30 Mart 2024 saat 18.00 arasında el ilanı ve broşür dağıtabilecek. Ancak el ilanı ve broşürlerde Türk bayrağı ve dini ibareler bulunamayacak.

Kaynak: İHA