Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bu haftaki gündeminde AK Parti'nin hazırladığı 86 maddelik torba yasa teklifi öne çıkıyor. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşmeleri tamamlanan teklif, Salı günü Meclis Genel Kurulu'nda ele alınacak.

Teklif, deprem bölgesinde yapı malzemelerinin fahiş fiyatlarla satılması ve yapım işlerinde fırsatçılık yapanlara ağır cezalar öngörüyor. Ayrıca, Kur Korumalı Mevduat hesaplarında vergi istisnasının devamı, şirketlerin borçlarını yapılandırma süresinin 2 yıl daha uzatılması gibi düzenlemeler içeriyor.

Şans oyunlarında ikramiye dağıtım oranının yüzde 93'e çıkarılması da teklifin önemli maddeleri arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra, çalışan emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ek ödeme yapılması öngörülüyor.

Meclis'in gündeminde ayrıca, 7 Aralık'taki toplantısında TikTok temsilcilerini dinleyecek olan Meclis Dijital Mecralar Komisyonu bulunuyor. Tartışmalara sebep olan platformun uygulamaları da komisyonun gündemini oluşturacak.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Ayşenur Ezgi Eygi açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Ayşenur Ezgi Eygi açıklaması

Siyasi partilerin genel başkanları ise Meclis'te grup toplantıları gerçekleştirecek ve salı-çarşamba günleri kürsüden mesajlarını iletecekler.

Kaynak: HABER MERKEZİ