Kültür - Sanat

Yeşilçam'ın efsanesi Adile Naşit'in hayatı film oluyor!

Yeşilçam'ın efsane oyuncusu Adile Naşit'in hayatı sinemaya uyarlanıyor. Filmin senaryosunu Gani Müjde'nin yazacağı öğrenildi.

Abone Ol

Yeşilçam’ın sevilen oyuncusu Adile Naşit’in yaşam öyküsü sinemaya uyarlanıyor. Filmin senaryosunu ünlü yazar Gani Müjde yazacak.

“Adile” adlı filmin odak noktası, Naşit’in 25 ile 35 yaşları arasındaki dönemi olacak. Film için Naşit’e çok benzeyen ve oyunculuk yeteneği yüksek bir isim arayışı sürüyor.

Gani Müjde, Naşit’in ailesi ve dostlarıyla olan ilişkilerini ve anılarını da filme aktaracak. Bu yüzden filmde Müjde Ar, Ayşen Gruda, Kartal Tibet, Perran Kutman, Ertem Eğilmez, Gazanfer Özcan, Halit Akçatepe, Haldun Dormen, Gönül Ülkü, Münir Özkul, Yılmaz Gruda, Muhsin Ertuğrul, Erol Simavi, Muammer Karaca, Sadık Şendil ve Şevkiye May gibi ünlü isimlerin benzerleri de yer alacak.

Filmin çekimlerine ocak ayında başlanması planlanıyor. “Adile” filmi için geniş çaplı bir oyuncu seçimi yapılacağı bildirildi.

Unutulmaz oyuncu, 17 Haziran 1930’da dünyaya geldiği İstanbul’da, 57 yaşındayken veda etti. Kalın bağırsak kanseri nedeniyle yaşamını yitiren Naşit’in cenazesi 13 Aralık 1987’de Şişli Cami’sinde kılınan namazın ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Adile Naşit, 1976’da İşte Hayat adlı filmdeki performansıyla, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülüne layık görüldü.