Teknoloji

Yeni Xbox'ın çıkış tarihi sızdı! PlayStation 6'dan önce geliyor

Microsoft lansman tarihini belirledi. Teknoloji devinden gelen mesajlar yeni nesil Xbox'ın 2026 yılında tanıtılacağını gösteriyor. Bu durum, PlayStation 6'nın piyasaya sürülmesi beklenen tarihten daha öncesine denk geliyor.

Abone Ol

shiftdelete.net'in haberine göre; Microsoft, yeni Xbox konsolu için çalışmalara hız verdi. Şirket, AMD'nin güçlü Zen 5 işlemcisini tercih ederek PlayStation 6'dan önce piyasaya sürmeyi hedefliyor.

Ortaya atılan iddialar, Microsoft'un lansman tarihini belirlediğini ve yeni nesil Xbox'ın 2026 yılında tanıtılacağını gösteriyor. Bu durum, PlayStation 6'nın beklentilerin ötesinde erken bir çıkış yapabileceğine işaret ediyor.

Sızdırılan belgelere göre, Microsoft'un AMD ile işbirliği yaparak yeni Xbox konsolunda Zen 5 mimarisini kullanacağı ortaya çıktı. Microsoft'un Zen 6'ya yönelik tercih yapmaması, tanıtım tarihini öne çekme kararı olarak değerlendiriliyor.

Microsoft'un stratejisi, geçmişte Xbox 360 ve PlayStation 3 dönemlerinde izlediği stratejiyi anımsatıyor. Microsoft, Xbox 360'yı PlayStation 3'ten neredeyse bir yıl önce tanıtarak dikkat çekmişti ve benzer bir rekabet stratejisiyle yeni Xbox'ı piyasaya sürmeyi planlıyor.

İlk modele göre PlayStation 6'nın daha güçlü olabileceği düşünülse de, Microsoft'un zaman içinde Xbox'ı güçlendirmek adına birden fazla model geliştirdiği göz önüne alındığında, benzer bir stratejinin yeni konsol için de geçerli olabileceği belirtiliyor.

Microsoft'un, PlayStation 6 ile fiyat rekabetine girebileceği ve daha düşük sistemlere sahip bir bulut odaklı Xbox modelini piyasaya sürebileceği konuşuluyor.