"İngiliz Anahtarı" filmi 26 Eylül'de sete çıkacak "İngiliz Anahtarı" filmi 26 Eylül'de sete çıkacak

Şenlikte kebabından katmerine, baklavasından fıstığına kadar yüzlerce Gaziantep lezzetini İstanbulluların ayağına getiren tanıtım günleri 1 Ekim Pazar akşamına kadar devam edecek. Öte yandan şenliğe Seyidoğlu Gıda başta olmak üzere Gaziantepli pek çok firma da katılım sağladı.

BAKLAVADA ALTIN BULMA YARIŞMASI

Etkinlikte birbirinden renkli yarışmalar düzenlendi. İçinde 5 adet altın gizlenen 5 tepsi baklavayı katılımcılara ikram edildi. Altınlı baklava kime çıkarsa onu ödüllendirdiler. Antep’in Baklavası altın değerinde olduğu için 5 adet altını yarışmacılara hediye ettiler. Altın bulma yarışmasında ödülü alanlardan biri olan Mehmet Hoşgören, “Etkinliği yapanlara teşekkür ederim. Çok keyifli bir vakit geçirdim. Baklavanın tadı da ayrı bir şey” diye konuştu.

YEMEK YARIŞMALARI VE FOLKLOR GÖSTERİLERİ

Şenlikte yemek yarışmaları ve folklor gösterileriyle Gaziantep’in folkloruna yemek kültürüne dikkat çekildi. Ücretsiz halk konserleri ile izleyenlere müzik ve folklor gösterileri sunuldu. Şenliğe gelenler Gaziantep’in dünyaca meşhur yemeklerini tadarken halaylarla konserlerle doyasıya eğlendi. Düzenlenen performans gösterileri ile Gaziantep yemeklerini usta aşçıların nasıl yaptığı sergilendi.

GAZİANTEP KÜLTÜRÜNÜ TANITMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Gaziantep Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Necati Göksu Gaziantep baklavasının nasıl yenmesi gerektiğine ilişkin bilgiler verdi. Göksu, “Gaziantep’in olmazsa olmazı baklavadır. Baklavayı ters çevirerek yemek doğrudur. Baklavanın alt kısmı damağımıza gelecek şekilde olması gerekiyor” dedi.

Editör: Abdullah Bilgehan Keven