Kültür - Sanat

Yazı, Editörlük ve Medya kursu, Türk Edebiyatı Vakfı'nda başlıyor

“Yazı, Editörlük ve Medya Kursu”nun yeni dönemi, Türk Edebiyatı Vakfı’nda (TEDEV) başlıyor. Kurs, vakfın Sultanahmet’teki merkezinde gerçekleşecek.

Abone Ol

“Yazı, Editörlük ve Medya Kursu”nun yeni dönemi, Türk Edebiyatı Vakfı’nda (TEDEV) başlıyor. Vakfın, Sultanahmet’teki merkezinde gerçekleşecek olan dersler, 12 Ekim 2024 Cumartesi günü saat 14.00’te başlayacak. 28 Aralık 2024’e kadar devam edecek kursun tamamlanmasından sonra 4 Ocak 2025 tarihinde belge töreni olacak. Mehmet Nuri Yardım yönetimindeki üç aylık dönem içinde, Yazı Masası kitabındaki 50 tür inceleniyor. Kursa kayıt yaptırmak isteyenlerin TEDEV’de Lütfullah Parıltı ile görüşmeleri gerekiyor. İrtibat tel.: 0 212 526 16 15–527 50 32. E-posta: tedev30@gmail.com web: www.turkedebiyati.com.tr Adres: Türk Edebiyatı Vakfı: Divanyolu Cd. No: 14 Sultanahmet/İstanbul.

KURSTA HANGİ TÜRLER İŞLENİYOR?
16 yıldan beri İstanbul ve çevresindeki illerde çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından düzenlenen kurstan mezun olanlar arasında kitap yayımlayanlar, dergi çıkaranlar, çeşitli radyo, televizyon, yayınevi ve internet sitesinde çalışanlar bulunuyor. Yazarın Akıl Fikir Yayınları’ndan çıkan Yazı Masası’nın ders kitabı olarak okutulduğu kursta, yaklaşık 50 tür ele alınıyor. Bu türler arasında, Araştırma, Biyografi, Deneme, Dergi Editörlüğü, Eleştiri, Hatıra, Haber, Hikâye, Hitabet, İnceleme, Köşe Yazısı, Makale, Mektup, Özdeyiş, Portre, Roman, Röportaj, Seyahat Yazısı, Şiir, Tashih ve Yayınevi Editörlüğü de bulunuyor. Öğrenciler, kurs süresince günümüz yazar ve şairleri ile de tanıştırılıyor; usta edebiyatçıların birikiminden istifade ediliyor. KAYNAK: HABER MERKEZİ