Süt, her yaştan insan için gerekli olan kalsiyum ve mineraller açısından zengin bir besindir. C vitamini ve demir dışında makro ve mikro besin öğeleri için de iyi bir kaynaktır. Özellikle çocukluk, gebelik-emzirlilik ve yaşlılık dönemlerinde kemik sağlığı açısından oldukça önemlidir.

Yatmadan önce süt içmek birçok fayda sağlayabilir:

Türkiye'nin "aşı üretim üssü" için çalışmalar hızla sürüyor Türkiye'nin "aşı üretim üssü" için çalışmalar hızla sürüyor

1. Kemik ve Diş Sağlığını Korur

Sütte bulunan bolca kalsiyum, kemik ve diş sağlığı için oldukça önemlidir. Yapılan araştırmalarda yatmadan önce içilen sütten alınan kalsiyumun kemik erimesini önlediği kanıtlanmıştır.

2. Daha Kolay Uykuya Dalmanızı Sağlar

Sütte bulunan bolca kalsiyum, uykuya dalmakta zorlananlar için sihirli bir iksir görevi görmektedir. Yatmadan önce süt içerek uykuya kolayca dalar ve daha iyi dinlenmiş olarak uyanabilirsiniz.

3. REM Uykusunu Artırır

Sütte bulunan kalsiyum ile REM uykusunun anahtarına sahip olabilirsiniz. Kalsiyum, uykunun en önemli evresi olan REM kısmına geçmeyi kolaylaştırır.

4. Uyku Kalitesini Artırır

Uykuya daldıktan sonra sürekli bölünüyor ve uykuya tekrar dalmakta güçlük çekiyorsanız kalsiyum eksikliği yaşıyor olabilirsiniz. Yatmadan önce süt içerek bu durumun önüne geçebilirsiniz.

5. Menopoz Dönemini Rahatlatır

Yapılan araştırmalarda yatmadan önce süt içen kadınların daha az kemik kaybı yaşayarak daha rahat bir menopoz dönemi yaşadığı kanıtlanmıştır.

Kaynak: HABER MERKEZİ