Empower isimli finansal hizmetler firması, bu hafta yayınladığı bir araştırmada, finansal gelişmelerin farklı kuşaklar üzerindeki etkilerini detaylı bir şekilde inceledi.

Yapılan ankete katılan Z ve Y kuşağı temsilcilerinin dikkat çeken bir çoğunluğu, mali durumlarının uykularını kaçırdığını ifade etti.

Ankete göre, Z kuşağının %56'sı ve Y kuşağının %51'i finansal durumları nedeniyle geceleri endişe içinde vakit geçiriyor. Bu oran X kuşağında %37 ve baby boomer kuşağında ise %20 seviyesinde kaldı.

Ankette dikkat çeken bir ayrıntı da finansal stresin kökenindeki farklılıklar oldu: Z ve Y kuşağı, özellikle konut konusundaki endişeleriyle ön plana çıktı.

Ankete katılan Z ve Y kuşağından katılımcıların %67'si yükselen ev fiyatları ve mortgage oranlarının finansal streslerine büyük katkıda bulunduğunu dile getirdi. Bu oran, X kuşağı ve baby boomer katılımcılarda biraz daha düşük olarak %50 civarında ölçüldü.

160 yıllık kuraklık haritasını çıkardı: Kritik bilgiler tespit edildi 160 yıllık kuraklık haritasını çıkardı: Kritik bilgiler tespit edildi

Bununla birlikte, yaş grupları arasında finansal stresin nedenleri farklılık gösteriyor. X kuşağı ve baby boomer katılımcıları için siyaset, enflasyon ve artan mal-hizmet maliyetleri, stresin temel kaynağı olarak öne çıktı.

Ankete katılan 18 yaş ve üzeri 2 bin Amerikalı, Ağustos ayında gerçekleşen bu araştırmaya katkı sağladı. ABD Nüfus Sayımı verilerine göre, 2022'de ev sahibi olma oranı %65,8'e yükselirken, 39 yaş altı yetişkinlerin sadece %39'u bir mülke sahip oldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ