WhatsApp, dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olmasına rağmen, bazı özelliklerde rakiplerinin gerisinde kaldı. Bunlardan biri de kullanıcı adı sistemi.

Shiftdelete'den Emir Bolat'ın haberine göre, WhatsApp’ta şimdiye kadar biriyle iletişim kurmak için telefon numarası paylaşma zorunluluğu olması hem gizlilik hem de güvenlik açısından bazı sorunlara yol açıyordu. Ancak WhatsApp, bu sorunu çözmek için kullanıcı adı özelliğini getirmeye hazırlanıyor. Peki kullanıcı adı özelliği nedir, nasıl çalışır? İşte ayrıntılar...

WhatsApp’ta Kullanıcı Adı Nasıl Alınır?

WhatsApp’ta kullanıcı adı almak için yapmanız gerekenler çok basit. Öncelikle uygulamanın en son sürümünü indirmeniz gerekiyor. Sonra aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

TEKNOFEST kapsamında düzenlenen "Drone Şampiyonası"nın ilk etabı Isparta'da başladı TEKNOFEST kapsamında düzenlenen "Drone Şampiyonası"nın ilk etabı Isparta'da başladı
  • WhatsApp’ı açın.
  • Ayarlar’a dokunun.
  • Profil’e girin.
  • WhatsApp kullanıcı adı yanında kalem simgesine dokunun.
  • @ kullanıcı adınızı girin.

Ekran görüntüsü 2023-12-03 175952

Bu şekilde WhatsApp hesabınıza bir kullanıcı adı atayabilirsiniz. Kullanıcı adınızı istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Ancak, kullanıcı adınızın benzersiz olması gerektiğini unutmayın. Başka bir kullanıcı tarafından alınmış bir kullanıcı adını seçemezsiniz.

WhatsApp’ta Kullanıcı Adı Ne İşe Yarar?

WhatsApp’ta kullanıcı adı özelliği, telefon numarası paylaşmadan da biriyle iletişim kurmanızı sağlar. Böylece, tanımadığınız kişilerle veya gruplara katılmak istediğinizde telefon numaranızı vermek zorunda kalmazsınız. Kullanıcı adınızı paylaşarak, size mesaj göndermelerini veya sizi gruplara eklemelerini sağlayabilirsiniz.

Kullanıcı adı özelliği, WhatsApp’ta arama yapmanızı da kolaylaştırır. Arama çubuğuna @ işareti koyarak, kullanıcı adlarına göre arama yapabilirsiniz. Böylece, telefon numarasını bilmediğiniz kişileri de bulabilirsiniz.

Kullanıcı adı özelliği, WhatsApp’ta gizliliğinizi ve güvenliğinizi artırmanıza yardımcı olur. Telefon numaranızı paylaşmak istemediğiniz durumlarda, kullanıcı adınızı kullanarak iletişim kurabilirsiniz. Ayrıca, kullanıcı adınızı seçmek zorunlu değildir. İsterseniz, sadece telefon numaranızla iletişim kurmaya devam edebilirsiniz. Bu, size özgürlük sağlar.

Kaynak: HABER MERKEZİ