Türk vatandaşları, KKTC, Gürcistan, Azerbaycan ve Moldova’ya pasaport olmadan sadece kimlik kartlarıyla seyahat edebiliyor. Bu ülkeler, Türkiye ile yakın ilişkiler içinde olan ve vize muafiyeti anlaşması imzalamış olan ülkelerdir. Bu ülkelerde 90 gün süreyle kalınabiliyor. 

Kapıda vize veren ülkeler 

Birçok ülke, Türk vatandaşlarına kapıda vize uygulamasıyla seyahat kolaylığı sağlıyor. Bu ülkeler, Türk vatandaşlarının ülkeye giriş yaparken belirli bir ücret karşılığında vize alabildikleri ülkelerdir. Bu ülkelerin bazıları, vize süresini uzatmak için başvuru yapılmasına da imkan tanıyor. Kapıda vize veren ülkelerin bazıları şunlardır: 

Flag Of Andorra.svg

Andorra: Avrupa kıtasında yer alan Andorra’ya umuma mahsus pasaport sahipleri 90 gün süre ile vizesiz seyahat edebilir. Flag Of Antigua And Barbuda.svg

Antigua ve Barbuda: Kuzey Amerika’daki Antigua ve Barbuda’ya 180 gün için vize almadan giriş yapabilirsiniz. 

Arjantin 800X800 1

Arjantin: Güney Amerika’da yer alan Arjantin’e 90 gün süre ile bordo pasaportun ile seyahat edebilirsiniz. 

Arnavutluk

  • Arnavutluk: Balkan ülkeleri arasında yer alan Arnavutluk’a gitmek için umuma mahsus pasaport sahiplerinin 90 gün süren seyahatleri için vize almasına gerek bulunmamaktadır. Azerbaycan Bayragi 50X75 Cm Kcm14060620 1 Cdb89A8554694301Ba6F2D5A35D5Dcd4

  • Azerbaycan: Azerbaycan’a sınır kapısında vize alarak 30 gün süreliğine ziyaret edebilirsiniz. Fakat sadece Haydar Aliyev Bakü Havalimanı’ndan ve 30 günlük sınırda vize alınabiliyor. Eğer deniz veya kara yoluyla gidecekseniz de Azerbaycan Konsolosluğu’ndan vize almanız gerekmektedir. 

  • Bahamalar

  • Bahamalar: Kuzey Amerika’da bulunan Bahamalar’a vizesiz giriş yapabilirsiniz. Ancak sınır kapısında turizm amacıyla seyahat ettiğinizi ispatlaman gerekiyor. İspat edebilirseniz 8 aya kadar Bahamalar’da kalabilirsiniz. 

Bahreyn (1)

  • Bahreyn: Bahreyn’e sınır kapısında 15 günlük vize alarak giriş yapabilirsiniz. Ayrıca turistik seyahatlerde vizeyi sınır kapılarında 15 gün ikamet süreli (gerektiğinde 15 gün uzatılabilir) olarak alabilirsiniz. 

  • Barbados

  • Barbados: Kuzey Amerika’da bulunan Barbados’a 90 gün süreli vizesiz giriş yapabilirsiniz. 

Ff20B566F986694C3F218Ac45796D056Tayland1

Tayland

Tayland, Asya kıtasında yer alan bir ülkedir. Türk vatandaşları, Tayland’a 30 gün için vizesiz seyahat edebilirler. Tayland, Budist tapınakları, tropikal adaları, masaj salonları ve lezzetli yemekleri ile dünyanın en popüler turizm destinasyonlarından biridir.

Tayvan

Tayvan, Asya kıtasında yer alan bir ada ülkesidir. Türk vatandaşları, Tayvan’a kapıda vize alarak 30 gün süreliğine giriş yapabilirler. Yanlarında 2 adet vesikalık fotoğraf bulundurmayı unutmamaları gerekmektedir. Tayvan, modern şehirleri, geleneksel kültürü, doğal parkları ve gece pazarları ile ilgi çekici bir ülkedir.

Togo

Togo, Afrika kıtasında yer alan bir ülkedir. Türk vatandaşları, Togo için kara sınır kapılarında ve Lomé Havaalanı’nda vize alabilirler. Togo, yerli halkın yaşamı, doğal güzellikleri ve kolonyal mirası ile tanınmaktadır.

Tonga

Tonga, Okyanusya kıtasında yer alan bir ada ülkesidir. Türk vatandaşları, Tonga’ya seyahat için 31 günlük kapıda vize alabilirler. Tonga, tropikal iklimi, kumsalları, balina gözlemi ve yerli kültürü ile turistlerin ilgisini çekmektedir.

Trinidad ve Tobago

Trinidad ve Tobago, Karayip Denizi’nde yer alan bir ada ülkesidir. Türk vatandaşları, Trinidad ve Tobago’ya 30 gün vize muafiyeti ile girebilirler. Trinidad ve Tobago, karnavalı, müziği, plajları ve doğal kaynakları ile ünlü bir ülkedir.

Tunus

Tunus, Afrika kıtasında yer alan bir ülkedir. Türk vatandaşları, Tunus’a 90 gün için vize almadan seyahat edebilirler. Tunus, Akdeniz kıyısı, Sahra Çölü, Kartaca kalıntıları ve medineleri ile çeşitli deneyimler sunan bir ülkedir.

Turks ve Caicos Adaları

Turks ve Caicos Adaları, Karayip Denizi’nde yer alan bir ada ülkesidir. Türk vatandaşları, Turks ve Caicos Adaları’na 90 gün için vize muafiyeti ile girebilirler. Turks ve Caicos Adaları, mercan resifleri, kumsalları, dalış noktaları ve lüks tatil köyleri ile Karayip’in en gözde destinasyonlarından biridir.

Tuvalu

Tuvalu, Okyanusya kıtasında yer alan bir ada ülkesidir. Türk vatandaşları, Tuvalu’ya vize almadan süresiz seyahat edebilirler. Tuvalu, küçük ve izole adaları, yerli kültürü, deniz yaşamı ve iklim değişikliği ile ilgili sorunları ile dikkat çeken bir ülkedir. 

Ukrayna

Ukrayna, Avrupa kıtasında yer alan bir ülkedir. Türk vatandaşları, çipli ve fotoğraflı kimlikleriyle Ukrayna’ya seyahat edebilirler. Ayrıca pasaportlarıyla giriş yaptıklarında 60 güne kadar vize almalarına gerek yoktur. Ukrayna, Kiev, Lviv, Odessa gibi tarihi ve kültürel şehirleri, Karadeniz kıyısı, Kırım Yarımadası ve Karpat Dağları gibi doğal güzellikleri ile ilgi çekici bir ülkedir.

Umman

Umman, Arap Yarımadası’nda yer alan bir ülkedir. Türk vatandaşları, Umman’a sınır kapısında 30 günlük vize alarak seyahat edebilirler. Umman, Muskat, Salalah, Nizwa gibi tarihi ve kültürel şehirleri, çölü, vahaları, kanyonları ve mercan resifleri ile farklı deneyimler sunan bir ülkedir.

Uruguay

Uruguay, Güney Amerika’da yer alan bir ülkedir. Türk vatandaşları, Uruguay’a 90 güne kadar vizesiz seyahat edebilirler. Uruguay, Montevideo, Colonia del Sacramento, Punta del Este gibi şehirleri, plajları, şarapları ve et kültürü ile turistlerin ilgisini çekmektedir.

Ürdün

Ürdün, Ortadoğu’da yer alan bir ülkedir. Türk vatandaşları, Ürdün’e 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla vize muafiyeti ile girebilirler. Ürdün, Petra, Amman, Akabe, Vadi Rum gibi tarihi ve doğal zenginlikleri ile tanınmaktadır.

  • Haiti: Kuzey Amerika’da bulunan Haiti, doğal güzellikleri, kültürel çeşitliliği ve tarihi yerleriyle ilgi çekiyor. Haiti’ye giriş yapmak için havaalanında 10 ABD Doları karşılığında 90 gün kalma imkanı veren ve turist kartı olarak adlandırılan giriş vizesi alabilirsiniz.
  • Honduras: Kuzey Amerika’da bulunan Honduras, tropikal iklimi, doğal parkları, plajları ve Maya uygarlığının izlerini taşıyan yerleriyle ziyaretçilerini cezbediyor. Honduras’a 90 gün için vize almadan giriş yapabilirsiniz.
  • Hong Kong: Asya kıtasında yer alan Hong Kong, modern ve geleneksel yaşamın bir arada olduğu, ticaret, kültür ve eğlence merkezi olan bir şehirdir. Hong Kong’a 90 gün vizesiz giriş yapabilirsiniz. Tek şart umuma mahsus pasaportunun 6 ay geçerliliği olması gerekiyor.
  • Irak: Ortadoğu’da yer alan Irak, tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleriyle görülmeye değer bir ülkedir. Irak’a 10 gün için kapıda vize alarak giriş yapabilirsiniz. Yalnızca umumi pasaport sahipleri üçüncü bir ülkeye uğramadan havayoluyla doğrudan Bağdat, Basra, Necef ve Musul’a seyahatlerinde sınırda vize alabiliyor.
  • İran: İran, Türkiye’nin komşusu ve tarihi dostu olan bir ülkedir. İran, kültürel, dini ve doğal güzellikleriyle seyahat severlerin ilgisini çekiyor. İran’a vizesiz olarak 90 günlüğüne seyahat edebilirsiniz.
  • Jamaika: Kuzey Amerika’da bulunan Jamaika, Karayip Denizi’nde yer alan bir ada ülkesidir. Jamaika, tropikal iklimi, berrak denizi, kumsalları, doğal parkları ve reggae müziğiyle ünlüdür. Jamaika’ya umuma mahsus pasaport sahipleri 90 gün için vizesiz giriş yapabiliyor.
  • Japonya: Asya kıtasında yer alan Japonya, teknolojik gelişmişliği, kültürel çeşitliliği, doğal güzellikleri ve lezzetli yemekleriyle ünlü bir ülkedir. Japonya da Türk vatandaşlarına vizesiz olarak 90 günlüğüne seyahat imkanı tanıyan ülkeler arasında yer alıyor.
  • KKTC: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türk vatandaşlarının kimlikle vize almadan seyahat edebildikleri bir diğer ülke. KKTC’ye gitmek için pasaporta ihtiyacınız yok. KKTC, tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle görülmeye değer bir ülkedir.
  • Kamboçya: Asya kıtasında bulunan Kamboçya, tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleriyle ilgi çekiyor. Kamboçya’ya umuma mahsus pasaport sahiplerine 30 gün için kapıda vize imkanı sağlamaktadır. Ayrıca Türkiye’deki Kamboçya Fahri Konsolosluk’undan veya sınır kapısından vize alınabiliyor.
  • Karadağ: Karadağ, Balkanlar’da yer alan bir ülkedir. Karadağ, doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel mirası, plajları ve kayak merkezleriyle turistlerin ilgisini çekiyor. Karadağ, 90 günü aşmamak kaydıyla 180 gün içinde 90 gün vizesiz seyahat imkanı sunmaktadır.
  • Katar: Katar, Basra Körfezi’nde yer alan bir Arap ülkesidir. Katar, modern ve geleneksel yaşamın bir arada olduğu, zengin ve lüks bir ülkedir. Katar, umuma mahsus pasaport sahiplerine 30 gün süreliğine vizesiz giriş muafiyeti tanımaktadır.
  • Kazakistan: Kazakistan, Türkiye’nin dost ve kardeş ülkesi olarak biliniyor. Kazakistan, tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleriyle görülmeye değer bir ülkedir. Kazakistan da umuma mahsus pasaport sahiplerine 30 gün süreliğine vizesiz giriş muafiyeti tanıyan ülkeler arasındadır.
  • Kenya: Afrika kıtasındaki Kenya, vahşi yaşamı, safari turları, doğal parkları ve kültürel çeşitliliğiyle ilgi çekiyor. Kenya’ya online vize alarak seyahat edebilirsiniz. İnternetten vize başvurusu yapılıyor. 2 iş günü içinde vize çıkıyor. Bir kopyasını yanınıza alıyorsunuz. Bazı durumlarda sınırda da manuel vize işlemleri yapılması gerekebiliyor.
  • Kırgızistan: Kırgızistan, Türk vatandaşlarına 1 ay için vize muafiyeti sağlamaktadır. Kırgızistan, doğal güzellikleri, kültürel çeşitliliği ve Türk kökenli bir ülke olmasıyla ilgi çekiyor. Kırgızistan’a gitmek için pasaportunuzun 6 ay geçerliliği olması gerekiyor
  • Kolombiya: Güney Amerika’da bulunan Kolombiya’ya 90 gün için vizesiz seyahat edilebilmektedir. Kolombiya, tropikal iklimi, doğal parkları, plajları ve renkli kültürüyle ziyaretçilerini cezbediyor. Kolombiya’ya gitmek için pasaportunuzun 6 ay geçerliliği olması gerekiyor
  • Komor Federe İslam Cumhuriyeti: Afrika kıtasında yer alan Komor Federe İslam Cumhuriyeti’ne sınır kapısında vize alarak giriş yapabilirsiniz. Komor Federe İslam Cumhuriyeti, tropikal iklimi, berrak denizi, kumsalları ve doğal güzellikleriyle ilgi çekiyor.Sınırda vize alırken her şekilde davetiye, otel rezervasyonu ve uçak bileti gibi belgeleri de yanınızda bulundurmanız gerekiyor
  • Kosova: Kosova, Balkanlar’da yer alan bir ülkedir. Kosova, tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleriyle görülmeye değer bir ülkedir. Kosova, 180 gün içinde 90 günü aşmamak şartıyla vize muafiyeti sağlamaktadır.
  • Kosta Rika: Bir Orta Amerika ülkesi olan Kosta Rika, umuma mahsus pasaport sahiplerine 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla vize muafiyeti tanımaktadır. Kosta Rika, doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel mirası, plajları ve doğa sporları imkanlarıyla turistlerin ilgisini çekiyor.
  • Lübnan: Lübnan, Ortadoğu’da yer alan bir Arap ülkesidir. Lübnan, tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleriyle görülmeye değer bir ülkedir. Lübnan da 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla vize muafiyeti tanıyan ülkeler arasında yer almaktadır.
  • Madagaskar: Madagaskar, Afrika kıtasının doğusunda yer alan bir ada ülkesidir. Madagaskar, vahşi yaşamı, doğal parkları, plajları ve kültürel çeşitliliğiyle ilgi çekiyor. Madagaskar’a kapıda vize alarak 90 gün için giriş yapabilirsiniz.
  • Makao: Makao, Çin’in özel idari bölgesi olan bir şehirdir. Makao, modern ve geleneksel yaşamın bir arada olduğu, ticaret, kültür ve eğlence merkezi olan bir yerdir. Makao, 30 gün için vize istemeyen Asya ülkeleri arasında yer almaktadır.
  • Makedonya: Makedonya, Balkanlar’da yer alan bir ülkedir. Makedonya, tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle görülmeye değer bir ülkedir. Makedonya seyahati için 90 gün süreliğine vize almanıza gerek yok. Üsküp uçak bileti alarak vakit kaybetmeden tatile çıkabilirsiniz.
  • Maldivler: Maldivler, Hint Okyanusu’nda yer alan bir ada ülkesidir. Maldivler, tropikal iklimi, berrak denizi, kumsalları, doğal parkları ve lüks tatil imkanlarıyla ünlüdür. Maldivler 30 gün için umuma mahsus pasaport sahiplerine vizesiz giriş hakkı tanımaktadır.
  • Malezya: Malezya, Asya kıtasında yer alan bir ülkedir. Malezya, modern ve geleneksel yaşamın bir arada olduğu, kültürel çeşitliliği, doğal güzellikleri ve lezzetli yemekleriyle ünlü bir ülkedir. Malezya, bordo pasaport sahibi Türk vatandaşlarından 90 gün süreliğine vize istemeyen bir diğer ülkedir.
  • Mauritius: Bir Afrika ülkesi olan Mauritius, Hint Okyanusu’nda yer alan bir ada ülkesidir. Mauritius, tropikal iklimi, berrak denizi, kumsalları, doğal parkları ve lüks tatil imkanlarıyla ilgi çekiyor. Mauritius, 30 güne kadar vizesiz seyahat imkanı sunmaktadır.
  • Meksika: Meksika, Kuzey Amerika’da yer alan bir ülkedir. Meksika, tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri, plajları, doğal parkları ve renkli kültürüyle ziyaretçilerini cezbediyor. Meksika’ya havayolu ile giriş yapmak kaydıyla online vize alarak 30 günlüğüne seyahat edebilirsiniz.
  • Moğolistan: Moğolistan, Asya kıtasında yer alan bir ülkedir. Moğolistan, tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri, bozkırları, gölleri ve dağlarıyla ilgi çekiyor. Moğolistan, 30 gün için vize istemeyen Asya ülkeleri arasında yer almaktadır.

  • Moldova

    Türk vatandaşları, umuma mahsus pasaportlarıyla Moldova’ya 90 güne kadar vizesiz girebilirler. Bu, Türkiye ile Moldova arasında 2014 yılında imzalanan anlaşmanın bir sonucudur.

    Nikaragua

    Nikaragua, Orta Amerika’da bulunan bir ülkedir. Türk vatandaşları, Nikaragua’ya 90 güne kadar vizesiz seyahat edebilirler. Nikaragua, doğal güzellikleri, kolonyal mimarisi ve kültürel çeşitliliği ile ilgi çekmektedir.

    Niue

    Niue, Okyanusya kıtasında yer alan bir ada ülkesidir. Türk vatandaşları, Niue’ye 30 güne kadar vizesiz gidebilirler. Niue, tropikal iklimi, mercan resifleri ve balina gözlemi imkanları ile turistlerin ilgisini çekmektedir.

    Özbekistan

    Özbekistan, Orta Asya’da bulunan bir Türk cumhuriyetidir. Türk vatandaşları, Özbekistan’a 30 güne kadar vizesiz seyahat edebilirler. Özbekistan, tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan zengin kültürü, mimarisi ve doğası ile görülmeye değer bir ülkedir.

    Palau

    Palau, Okyanusya kıtasında yer alan bir ada ülkesidir. Türk vatandaşları, Palau’ya süresiz olarak vize almadan seyahat edebilirler. Palau, deniz yaşamı, dalış noktaları ve tropikal ormanları ile doğa severlerin tercih ettiği bir destinasyondur.

    Panama

    Panama, Orta Amerika’da bulunan bir ülkedir. Türk vatandaşları, Panama’ya 6 aya kadar vizesiz seyahat edebilirler. Panama, ünlü Panama Kanalı, modern şehirleri ve egzotik plajları ile farklı deneyimler sunmaktadır.

    Paraguay

    Paraguay, Güney Amerika’da bulunan bir ülkedir. Türk vatandaşları, 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla Paraguay’a vizesiz seyahat edebilirler. Paraguay, yerli kültürü, doğal parkları ve nehirleri ile keşfedilmeyi bekleyen bir ülkedir.

    Peru

    Peru, Güney Amerika’da bulunan bir ülkedir. Türk vatandaşları, 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla Peru’ya vizesiz seyahat edebilirler. Peru, dünyanın yedi harikasından biri olan Machu Picchu, And Dağları ve Amazon Ormanları ile ünlü bir ülkedir.

    Ruanda

    Ruanda, Afrika kıtasında bulunan bir ülkedir. Türk vatandaşları, internetten online vize alarak Ruanda’ya seyahat edebilirler. Online vize 4 iş günü içinde hazırlanmaktadır. Ruanda, dağ gorilleri, volkanik dağlar ve göller ile doğal güzellikleri ile bilinmektedir.

    Samoa

    Samoa, Okyanusya kıtasında yer alan bir ada ülkesidir. Türk vatandaşları, Samoa’ya 60 gün süreliğine kapıda vize alarak giriş yapabilirler. Yanlarında 2 adet vesikalık bulundurmayı unutmamaları gerekmektedir. Samoa, tropikal iklimi, kumsalları ve yerli kültürü ile ilgi çekici bir ülkedir.

    Sao Tome ve Principe

    Sao Tome ve Principe, Afrika kıtasında yer alan bir ada ülkesidir. Türk vatandaşları, Sao Tome ve Principe’ye 15 gün için vizesiz seyahat edebilmektedir. Sao Tome ve Principe, çikolata üretimi, balıkçılık ve turizm ile geçinen bir ülkedir.

    Saint Kitts (Saint Christoper) ve Nevis Adaları

    Saint Kitts (Saint Christoper) ve Nevis Adaları, Karayip Denizi’nde yer alan bir ada ülkesidir. Türk vatandaşları, 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla bu ülkeye vize muafiyeti ile girebilirler. Saint Kitts ve Nevis, tarihi kaleleri, tropikal bitki örtüsü ve plajları ile Karayip’in incisi olarak anılmaktadır.

    Saint Lucia

    Saint Lucia, Karayip Denizi’nde yer alan bir ada ülkesidir. Türk vatandaşları, Saint Lucia’ya 6 hafta için vize olmadan giriş yapabilirler. Saint Lucia, volkanik dağları, yağmur ormanları ve mercan resifleri ile doğal güzellikleri ile ünlü bir ülkedir.

    Saint Vincent ve Grenadinler Adaları

    Saint Vincent ve Grenadinler Adaları, Karayip Denizi’nde yer alan bir ada ülkesidir. Türk vatandaşları, bu ülkeye 90 gün vizesiz seyahat edebilirler. Saint Vincent ve Grenadinler, kumsalları, yelken sporu ve doğa yürüyüşü imkanları ile turistlerin ilgisini çekmektedir.

    Senegal

    Senegal, Afrika kıtasında yer alan bir ülkedir. Türk vatandaşları, Senegal’e online vize alarak kolayca giriş yapabilirler. Senegal, renkli pazarları, müzik kültürü ve vahşi yaşamı ile Afrika’nın en çekici ülkelerinden biridir.

    Seyşeller

    Seyşeller, Hint Okyanusu’nda yer alan bir ada ülkesidir. Türk vatandaşları, Seyşeller’e 90 gün için vize almadan seyahat edebilirler. Seyşeller, beyaz kumlu plajları, turkuaz denizi ve lüks tatil köyleri ile dünyanın en popüler tatil destinasyonlarından biridir. 

Sırbistan

Sırbistan, Balkanlar’da yer alan bir ülkedir. Türk vatandaşları, 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla Sırbistan’a vizesiz seyahat edebilirler. Sırbistan, tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri ile ilgi çekici bir ülkedir.

Singapur

Singapur, Asya kıtasında yer alan bir ada ülkesidir. Türk vatandaşları, Singapur’a 90 güne kadar vizesiz gidebilirler. Singapur, modern şehir yaşamı, alışveriş merkezleri ve etnik çeşitliliği ile ünlü bir ülkedir.

Sri Lanka

Sri Lanka, Hint Okyanusu’nda yer alan bir ada ülkesidir. Türk vatandaşları, Sri Lanka’ya sınır kapısında vize alarak ya da online vize başvurusu yaparak 30 gün süreliğine seyahat edebilirler. Sri Lanka, Budist tapınakları, çay bahçeleri ve plajları ile turistlerin ilgisini çekmektedir.

Suriye

Suriye, Ortadoğu’da yer alan bir ülkedir. Türk vatandaşları, Suriye’ye her 6 ay içinde ilk giriş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde 90 gün vize muafiyeti ile girebilirler. Suriye, medeniyetler beşiği olarak bilinen tarihi ve kültürel mirası ile tanınmaktadır.

Svaziland

Svaziland, Afrika kıtasında yer alan bir ülkedir. Türk vatandaşları, Svaziland’a 30 güne kadar vizesiz seyahat edebilirler. Svaziland, yerli halkın geleneksel yaşamı, doğal parkları ve vahşi hayvanları ile keşfedilmeyi bekleyen bir ülkedir.

Şili

Şili, Güney Amerika’da yer alan bir ülkedir. Türk vatandaşları, Şili’ye 90 güne kadar vize almadan giriş yapabilmektedir. Şili, And Dağları, Atacama Çölü, Paskalya Adası ve Patagonya gibi doğal güzellikleri ile ünlü bir ülkedir.

Tacikistan

Tacikistan, Orta Asya’da yer alan bir Türk cumhuriyetidir. Türk vatandaşları, Tacikistan’a online vize alarak 60 gün için seyahat edebilirler. Tacikistan, Pamir Dağları, İpek Yolu ve Fann Dağları gibi doğal ve tarihi zenginlikleri ile görülmeye değer bir ülkedir.

Tanzanya

Tanzanya, Afrika kıtasında yer alan bir ülkedir. Türk vatandaşları, sınır kapısında 50 Dolar (2018) ödeyerek vize imkanı sunan Tanzanya’ya 90 gün için seyahat edebilirler. Tanzanya, Serengeti Ulusal Parkı, Kilimanjaro Dağı ve Zanzibar Adası gibi doğal ve kültürel cazibe merkezleri ile bilinmektedir.

Tayland

Tayland, Asya kıtasında yer alan bir ülkedir. Türk vatandaşları, Tayland’a 30 gün için vizesiz seyahat edebilirler. Tayland, Budist tapınakları, tropikal adaları, masaj salonları ve lezzetli yemekleri ile dünyanın en popüler turizm destinasyonlarından biridir.

Tayvan

Tayvan, Asya kıtasında yer alan bir ada ülkesidir. Türk vatandaşları, Tayvan’a kapıda vize alarak 30 gün süreliğine giriş yapabilirler. Yanlarında 2 adet vesikalık fotoğraf bulundurmayı unutmamaları gerekmektedir. Tayvan, modern şehirleri, geleneksel kültürü, doğal parkları ve gece pazarları ile ilgi çekici bir ülkedir.

Togo

Togo, Afrika kıtasında yer alan bir ülkedir. Türk vatandaşları, Togo için kara sınır kapılarında ve Lomé Havaalanı’nda vize alabilirler. Togo, yerli halkın yaşamı, doğal güzellikleri ve kolonyal mirası ile tanınmaktadır.

Tonga

Tonga, Okyanusya kıtasında yer alan bir ada ülkesidir. Türk vatandaşları, Tonga’ya seyahat için 31 günlük kapıda vize alabilirler. Tonga, tropikal iklimi, kumsalları, balina gözlemi ve yerli kültürü ile turistlerin ilgisini çekmektedir.

Trinidad ve Tobago

Trinidad ve Tobago, Karayip Denizi’nde yer alan bir ada ülkesidir. Türk vatandaşları, Trinidad ve Tobago’ya 30 gün vize muafiyeti ile girebilirler. Trinidad ve Tobago, karnavalı, müziği, plajları ve doğal kaynakları ile ünlü bir ülkedir.

Tunus

Tunus, Afrika kıtasında yer alan bir ülkedir. Türk vatandaşları, Tunus’a 90 gün için vize almadan seyahat edebilirler. Tunus, Akdeniz kıyısı, Sahra Çölü, Kartaca kalıntıları ve medineleri ile çeşitli deneyimler sunan bir ülkedir.

Turks ve Caicos Adaları

Turks ve Caicos Adaları, Karayip Denizi’nde yer alan bir ada ülkesidir. Türk vatandaşları, Turks ve Caicos Adaları’na 90 gün için vize muafiyeti ile girebilirler. Turks ve Caicos Adaları, mercan resifleri, kumsalları, dalış noktaları ve lüks tatil köyleri ile Karayip’in en gözde destinasyonlarından biridir.

Tuvalu

Tuvalu, Okyanusya kıtasında yer alan bir ada ülkesidir. Türk vatandaşları, Tuvalu’ya vize almadan süresiz seyahat edebilirler. Tuvalu, küçük ve izole adaları, yerli kültürü, deniz yaşamı ve iklim değişikliği ile ilgili sorunları ile dikkat çeken bir ülkedir. 

Ukrayna

Ukrayna, Avrupa kıtasında yer alan bir ülkedir. Türk vatandaşları, çipli ve fotoğraflı kimlikleriyle Ukrayna’ya seyahat edebilirler. Ayrıca pasaportlarıyla giriş yaptıklarında 60 güne kadar vize almalarına gerek yoktur. Ukrayna, Kiev, Lviv, Odessa gibi tarihi ve kültürel şehirleri, Karadeniz kıyısı, Kırım Yarımadası ve Karpat Dağları gibi doğal güzellikleri ile ilgi çekici bir ülkedir.

Umman

Umman, Arap Yarımadası’nda yer alan bir ülkedir. Türk vatandaşları, Umman’a sınır kapısında 30 günlük vize alarak seyahat edebilirler. Umman, Muskat, Salalah, Nizwa gibi tarihi ve kültürel şehirleri, çölü, vahaları, kanyonları ve mercan resifleri ile farklı deneyimler sunan bir ülkedir.

Uruguay

Uruguay, Güney Amerika’da yer alan bir ülkedir. Türk vatandaşları, Uruguay’a 90 güne kadar vizesiz seyahat edebilirler. Uruguay, Montevideo, Colonia del Sacramento, Punta del Este gibi şehirleri, plajları, şarapları ve et kültürü ile turistlerin ilgisini çekmektedir.

Ürdün

Ürdün, Ortadoğu’da yer alan bir ülkedir. Türk vatandaşları, Ürdün’e 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla vize muafiyeti ile girebilirler. Ürdün, Petra, Amman, Akabe, Vadi Rum gibi tarihi ve doğal zenginlikleri ile tanınmaktadır.

Vanuatu

Vanuatu, Okyanusya kıtasında yer alan bir ada ülkesidir. Türk vatandaşları, Vanuatu’ya 30 güne kadar vizesiz seyahat edebilirler. Vanuatu, volkanik adaları, tropikal ormanları, kumsalları ve yerli kültürü ile doğa severlerin tercih ettiği bir destinasyondur.

Venezuela

Venezuela, Güney Amerika’da yer alan bir ülkedir. Türk vatandaşları, Venezuela’ya 90 güne kadar vize almadan seyahat edebilirler. Venezuela, Karakas, Maracaibo, Margarita Adası gibi şehirleri, Angel Şelalesi, Orinoco Nehri, Los Roques Takımadaları gibi doğal güzellikleri ile ünlü bir ülkedir.

İngiliz Virjin Adaları

İngiliz Virjin Adaları, Karayip Denizi’nde yer alan bir ada ülkesidir. Türk vatandaşları, İngiliz Virjin Adaları’na 30 güne kadar vizesiz seyahat edebilirler. İngiliz Virjin Adaları, mercan resifleri, kumsalları, yelken sporu ve lüks tatil köyleri ile Karayip’in en gözde destinasyonlarından biridir.

Zambiya

Zambiya, Afrika kıtasında yer alan bir ülkedir. Türk vatandaşları, Zambiya’ya kapıda vize alarak 30 gün için seyahat edebilirler. Zambiya, Victoria Şelalesi, Zambezi Nehri, Luangwa Ulusal Parkı gibi doğal güzellikleri ve vahşi yaşamı ile bilinmektedir.

Zimbabve

Zimbabve, Afrika kıtasında yer alan bir ülkedir. Türk vatandaşları, Zimbabve’ye online vize alarak seyahat edebilirler. Vize 2 gün içinde hazırlanmaktadır. Zimbabve, Victoria Şelalesi, Hwange Ulusal Parkı, Büyük Zimbabve gibi doğal ve tarihi zenginlikleri ile ilgi çekici bir ülkedir.

Belarus-Beyaz Rusya  

Avrupa kıtasında yer alan Belarus’a vize almadan umuma mahsus pasaportunla 30 gün süreliğine vizesiz seyahat edebilirsiniz. Ancak Belarus’a giriş yapmak için Minsk Uluslararası Havalimanı’nı kullanman gerekiyor. Ayrıca Belarus’ta kalacağın süre boyunca sağlık sigortası yaptırman ve günlük 20 Euro harcayabileceğini gösteren belge sunman gerekiyor.  

Belize  

Kuzey Amerika’da bulunan Belize’ye umuma mahsus pasaport ile 90 gün süreliğine vizesiz seyahat edebilirsiniz. Belize, doğal güzellikleri, tropikal iklimi ve İngilizce konuşulan bir ülke olmasıyla ilgi çekiyor. Belize’e giderken yanında gidiş-dönüş biletini, konaklama rezervasyonunu ve yeterli miktarda paranı göstermen gerekiyor.  

Bolivya  

Güney Amerika’da bulunan Bolivya, umuma mahsus pasaport sahiplerine 90 gün süreliğine vizeden muaftır. Bolivya, And Dağları’nın eteklerinde yer alan ve dünyanın en yüksek başkenti olan La Paz, dünyanın en büyük tuz gölü olan Salar de Uyuni ve Amazon ormanları gibi çeşitli doğal ve kültürel zenginliklere sahiptir. Bolivya’ya giderken sarıhumma aşısı yaptırman ve aşı kartını yanında bulundurman önerilir.  

Bosna-Hersek  

Balkan ülkeleri arasında yer alan Bosna-Hersek’e gitmek için umuma mahsus pasaport sahiplerinin 90 gün süren seyahatleri için vize almasına gerek bulunmamaktadır. Bosna-Hersek, tarihi ve kültürel mirası, doğal güzellikleri ve lezzetli yemekleriyle seyahat severlerin ilgisini çekiyor. Bosna-Hersek’e giderken yanında gidiş-dönüş biletini, konaklama rezervasyonunu ve yeterli miktarda paranı göstermen gerekiyor.  

Botsvana  

Afrika kıtasındaki Botsvana’ya sadece bordo pasaportunla vizesiz giriş yapabilirsiniz. Botsvana, Afrika’nın en zengin ve en demokratik ülkelerinden biri olarak biliniyor. Botsvana, vahşi yaşamı, safari turları, Okavango Deltası ve Kalahari Çölü gibi doğal güzellikleriyle ünlüdür. Botsvana’ya giderken sarıhumma aşısı yaptırman ve aşı kartını yanında bulundurman gerekiyor.  

Brezilya  

Güney Amerika’nın popüler ülkesi Brezilya da 90 gün süreliğine vizeden muaftır. Brezilya, Rio de Janeiro, Sao Paulo, Amazon ormanları, Iguaçu Şelaleleri, Copacabana Plajı ve karnaval gibi çeşitli turistik cazibe merkezlerine sahiptir. Brezilya’ya giderken sarıhumma aşısı yaptırman ve aşı kartını yanında bulundurman önerilir.  

Brunei  

Brunei’ye umuma mahsus pasaport sahipleri 30 gün süreliğine vizesiz giriş yapabilir. Brunei, Güneydoğu Asya’da yer alan ve zengin petrol kaynaklarıyla bilinen bir ülkedir. Brunei, İslami mimarisi, camileri, sarayları ve doğal parklarıyla ilgi çekiyor. Brunei’ye giderken yanında gidiş-dönüş biletini, konaklama rezervasyonunu ve yeterli miktarda paranı göstermen gerekiyor.  

Doğu Timor  

Kapıda vize alarak 30 günlüğüne vizesiz Doğu Timor’u ziyaret edebilirsiniz. Doğu Timor, Güneydoğu Asya’da yer alan ve 2002 yılında bağımsızlığını kazanan bir ülkedir. Doğu Timor, doğal güzellikleri, plajları, mercan resifleri ve kültürel çeşitliliğiyle dikkat çekiyor. Doğu Timor’a giderken yanında gidiş-dönüş biletini, konaklama rezervasyonunu ve yeterli miktarda paranı göstermen gerekiyor.  

Dominika  

Kuzey Amerika’daki Dominika umuma mahsus (bordo) pasaport sahiplerine 21 gün vizesiz giriş hakkı tanımaktadır. Dominika, Karayip Denizi’nde yer alan ve tropikal iklimi, volkanik dağları, gölleri, şelaleleri ve doğal parklarıyla ünlü bir ada ülkesidir. Dominika’ya giderken yanında gidiş-dönüş biletini, konaklama rezervasyonunu ve yeterli miktarda paranı göstermen gerekiyor.  

Dominik Cumhuriyeti  

Kuzey Amerika’da bulunana Dominik Cumhuriyeti sınır kapısında yaklaşık 30 Dolar karşılığında 30 gün geçerli vize vermektedir. Dominik Cumhuriyeti, Karayip Denizi’nde yer alan ve plajları, golf sahaları, tarihi yerleri ve karnavalıyla ünlü bir ada ülkesidir. Dominik Cumhuriyeti’ne giderken yanında gidiş-dönüş biletini, konaklama rezervasyonunu ve yeterli miktarda paranı göstermen gerekiyor.  

Ekvador  

Güney Amerika’da bulunana Ekvador turistlik amaçlı seyahatler için 90 günlük muafiyet sağlamaktadır. Ekvador, And Dağları, Amazon ormanları, Galapagos Adaları ve kolonyal mimarisiyle ünlü bir ülkedir. Ekvador’a giderken sarıhumma aşısı yaptırman ve aşı kartını yanında bulundurman önerilir.  

El Salvador  

Kuzey Amerika’da bulunan El Salvador umuma mahsus pasaport sahiplerine 90 gün vizesiz seyahat hakkı tanımaktadır. El Salvador, volkanik dağları, gölleri, plajları ve kültürel mirasıyla ilgi çekiyor. El Salvador’a giderken yanında gidiş-dönüş bileti, konaklama rezervasyonunu ve yeterli miktarda para göstermeniz gerekiyor.  

Endonezya  

Asya kıtasında yer alan Endonezya’ya gitmek için sınır kapısında 30 günlük vize alabilirsin. Yeşil pasaport sahibiysen 14 gün için vizesiz giriş yapabilirsin. Endonezya, dünyanın en büyük ada ülkesi olup, Bali, Cava, Sumatra, Borneo gibi çeşitli adaları, doğal güzellikleri,  

Ermenistan  

Ermenistan, sadece bordo pasaport sahiplerine havayoluyla gidildiğinde sınırda 120 günlük vize muafiyeti tanımaktadır. Siyah, Gri, Yeşil Pasaport sahipleri de vizeye tabidir ve sınırda vize alamamaktadır. Ermenistan, Kafkasya’da yer alan ve tarihi ve kültürel zenginliklere sahip bir ülkedir. Ermenistan’a giderken yanında gidiş-dönüş biletini, konaklama rezervasyonunu ve yeterli miktarda paranı göstermen gerekiyor.  

Fas  

Afrika kıtasının önemli turistlik noktalarından biri olan Fas’a 90 gün için vizesiz seyahat edebilirsin. Fas, Atlas Dağları, Sahra Çölü, Fas Körfezi, Marakeş, Kazablanka, Fes gibi çeşitli doğal ve kültürel cazibe merkezlerine sahiptir. Fas’a giderken yanında gidiş-dönüş biletini, konaklama rezervasyonunu ve yeterli miktarda paranı göstermen gerekiyor.  

Fiji  

Bir Okyanusya ülkesi olan Fiji’ye 90 gün için vizesiz giriş yapabilirsin. Fiji, Pasifik Okyanusu’nda yer alan ve yaklaşık 300 adadan oluşan bir ada ülkesidir. Fiji, tropikal iklimi, plajları, mercan resifleri, doğal parkları ve yerel kültürüyle ünlüdür. Fiji’ye giderken yanında gidiş-dönüş biletini, konaklama rezervasyonunu ve yeterli miktarda paranı göstermen gerekiyor.  

Fildişi Sahili  

Afrika’daki Fildişi Sahili’ne online vize alarak seyahat edebilirsin. Online vize sadece Abidjan Havalimanı’ndan girişlerde geçerli. Vizeniz başvurudan en geç 48 saat içinde hazırlanıp e-mail olarak gönderiliyor. Fildişi Sahili, Batı Afrika’da yer alan ve doğal güzellikleri, plajları, milli parkları ve kültürel çeşitliliğiyle ilgi çekiyor. Fildişi Sahili’ne giderken sarıhumma aşısı yaptırman ve aşı kartını yanında bulundurman gerekiyor.  

Filipinler  

Filipinler’e umuma mahsus pasaport sahipleri 30 gün için vizesiz giriş yapabiliyor. Filipinler, Güneydoğu Asya’da yer alan ve yaklaşık 7 bin adadan oluşan bir ada ülkesidir. Filipinler, doğal güzellikleri, plajları, mercan resifleri, volkanları, tarihi yerleri ve lezzetli yemekleriyle ünlüdür. Filipinler’e giderken yanında gidiş-dönüş biletini, konaklama rezervasyonunu ve yeterli miktarda paranı göstermen gerekiyor.  

Filistin  

Filistin’e eğer direkt Gazze’ye gidilecekse 30 gün vizesiz seyahat edilebiliyor. Ancak İsrail üzerinden geçiş yapılacaksa, İsrail vizesi alınması gerekiyor. Filistin, Ortadoğu’da yer alan ve tarihi, dini ve kültürel öneme sahip bir bölgedir. Filistin’e giderken yanında gidiş-dönüş biletini, konaklama rezervasyonunu ve yeterli miktarda paranı göstermen gerekiyor.  

Guatemala  

Kuzey Amerika ülkesi Guatemala, 90 gün vizesiz giriş hakkı tanımaktadır. Guatemala, Maya uygarlığının izlerini taşıyan, volkanik dağları, gölleri, ormanları ve renkli kültürüyle ilgi çekiyor. Guatemala’ya giderken yanında gidiş-dönüş biletini, konaklama rezervasyonunu ve yeterli miktarda paranı göstermen gerekiyor.  

Güney Afrika Cumhuriyeti  

Sınır kapısında vize alarak 30 gün için seyahat edebileceğin bir diğer Afrika ülkesi ise Güney Afrika Cumhuriyeti. Güney Afrika Cumhuriyeti, Afrika’nın en güney ucunda yer alan ve doğal güzellikleri, vahşi yaşamı, şarap üretimi, tarihi ve kültürel mirasıyla ünlü bir ülkedir. Güney Afrika Cumhuriyeti’ne giderken sarıhumma aşısı yaptırman ve aşı kartını yanında bulundurman gerekiyor.  

Güney Kore  

Asya kıtasında bulunan Güney Kore ziyaretin için vizesiz seyahat süresi 3 ay. Güney Kore, modern şehirleri, teknolojik gelişimi, kültürel zenginliği, doğal güzellikleri ve lezzetli yemekleriyle ünlü bir ülkedir. Güney Kore’ye giderken yanında gidiş-dönüş biletini, konaklama rezervasyonunu ve yeterli miktarda paranı göstermen gerekiyor.  

Gürcistan  

Gürcistan, Türk vatandaşlarının kimlikle seyahat edebildiği ülkelerden biri. Gürcistan, 1 yıl için vizesiz giriş imkanı veriyor. Gürcistan, Kafkasya’da yer alan ve doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel mirası, lezzetli yemekleri ve misafirperverliğiyle ünlü bir ülkedir. Gürcistan’a giderken yanında gidiş-dönüş biletini, konaklama rezervasyonunu ve yeterli miktarda paranı göstermen gerekiyor. 

Kaynak: HABER MERKEZİ