Ekonomi

VİOP'ta endeks kontratı güne çıkışla başladı

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda, aralık vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yüzde 0,4'lük bir artışla 8.648,75 puandan başladı.

Abone Ol

Açılış seansında önceki normal seans kapanışının üzerinde işlem gören endeks kontratı, dün alıcılı bir seyir izleyerek normal seansı yüzde 3,9'luk bir artışla 8.616,00 puandan tamamlamıştı. Akşam seansında da yükselişini sürdürerek 8.633,00 puana ulaşmıştı.

Analistler, küresel pay piyasalarının önemli merkez bankalarının para politikası kararlarını açıkladığı ve yoğun veri gündeminin takip edildiği haftanın son işlem gününde pozitif bir seyir izlediğini, ayrıca yatırımcıların odak noktasında olan Moody's tarafından açıklanacak Türkiye değerlendirme raporunun beklenmekte olduğunu belirtti.

Yeni ekonomi yönetiminin attığı adımların etkisiyle mayıs sonundan bu yana düşüş eğiliminde hareket eden Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) dün, Mart 2021'den bu yana ilk kez 300 baz puanın altına gerileyerek 290 baz puana indi.

Bugün, yurt içinde TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi ve kısa vadeli borç stoku verilerinin yanı sıra, yurt dışında dünya genelinde öncü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ve ABD'de sanayi üretimi gibi önemli ekonomik verilerin takip edileceği belirtiliyor.

Teknik açıdan endeks kontratında 8.700 ve 8.800 puanın direnç olarak öne çıktığı ifade edilirken, 8.600 ve 8.500 seviyelerinin destek konumunda olduğu kaydediliyor.