Olay, Zafer Mahallesi Nevşehir Caddesi üzerinde meydana geldi. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, cadde üzerinde rutin yol kontrolü yaptığı sırada 68 BH 210 plakalı otomobile ‘Dur’ ihtarında bulundu. Ancak sürücü, frene basmak yerine gaza basarak uygulama noktasını geçti ve kaçmaya başladı. Polis ekipleri de aracı takibe aldı ve telsizle aracın plaka ve modelini tüm istasyonlara bildirdi. Anons üzerine aracın kaçış istikameti ve çevresi abluka altına alındı.

KOVALAMACA SONUCU YAKALANDILAR

Kılıçaslan Mahallesi istikametinden Kalanlar Mahallesi istikametine kaçan sürücü, yarım saat süren kovalamaca sonucu polis ekiplerinin önünü kesmesiyle durduruldu. Araçtan indirilen şüphelilerin kimlikleri Mehmet K. (27) ve Muhammet Fatih A. (24) olarak belirlendi. Şüphelilerin uyuşturucu ticaretinden tutuklandıkları ve tutuldukları cezaevinden izinli olarak çıktıkları ortaya çıktı. Şüphelilerin üzerlerinde ve araçta yapılan aramada bir miktar bonzai maddesi bulundu. Sürücü Mehmet K.’nın ehliyetsiz olduğu da anlaşıldı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan şüpheliler, ehliyetlerinin olmadığını ve uyuşturucuların kendilerine ait olmadığını iddia ettiler. Şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

PARA CEZASI VE SORUŞTURMA

Gözaltına alınan sürücüye ehliyetsiz araç kullanmaktan 8 bin 190 TL, tehlikeli araç kullanmaktan 951 TL, “dur” ihtarına uymamaktan 427 TL olmak üzere toplam 9 bin 568 TL para cezası kesildi. Trafikten men edilen araç otoparka çekildi. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Maltepe'de aydınlatma direğine çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı Maltepe'de aydınlatma direğine çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı

Kaynak: İHA