Güncel

Usulsüz arsa satışı yaptığı iddia edilen Adana’daki Ceyhan OSB'ye kayyum atanması istendi

Adana'nın Ceyhan Organize Sanayi Bölgesi (OSB), usulsüz arsa satışı iddialarıyla gündeme oturdu. Suç duyurusunda bulunan avukat Yusuf Özer OSB'ya kayyum atanmasını istedi.

Abone Ol

Adana'nın Ceyhan Organize Sanayi Bölgesi (OSB), usulsüz arsa satışı iddialarıyla gündeme oturdu.

Bölgedeki iddialar, Ceyhan OSB’deki arsaların gizli anlaşmalarla tahsis edildiği, şeffaf olmayan bir süreç işletildiği ve yönetim kurulu üyelerinin yetkilerini kötüye kullandığına dair ciddi suçlamaları içeriyor.

OSB YÖNETİMİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Ceyhan OSB yönetim kuruluna yönelik "görevi kötüye kullanma, evrakta sahtecilik, haksız kazanç sağlama ve dolandırıcılık" suçlamalarıyla ilgili olarak suç duyurusunda bulunuldu. Ayyıldız Demir Çelik Sanayi’nin avukatı Yusuf Özer, arsa tahsis sürecinde müvekkilinin haklarının gasp edildiğini belirterek, OSB’ye kayyum atanması için başvuruda bulundu.

GİZLİ ANLAŞMALAR İDDİASI

Ayyıldız Demir Çelik Sanayi'nin, Ceyhan OSB’de yatırım yapmak için tahsis edilen arsanın başka bir firmaya gizlice devredildiği öne sürülüyor. Ayrıca, OSB yönetiminin muhalefet şerhlerini tutanaklardan çıkardığı ve karar defterlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiaları da gündemde. Bu iddialar, OSB’nin yönetim süreçlerinin ne kadar şeffaf olduğu konusunda soru işaretleri doğuruyor.

VALİLİĞE BİLDİRİM YAPILDI

Usulsüzlük iddialarının Adana Valiliği’ne rapor edildiği ileri sürülürken, OSB’deki arsa satışlarının gizli anlaşmalarla yürütüldüğü ve bazı yöneticilerin kişisel çıkar sağladığı yönündeki iddialar, bölgedeki iş dünyasında tedirginliğe neden oldu. Bu olayların hem bölge ekonomisini hem de yatırımcı güvenini olumsuz etkilediği dile getiriliyor.

Ceyhan OSB'deki bu iddialar, bölge basınında da geniş yer bulurken, yetkililerin bu konuda nasıl bir açıklama yapacağı merakla bekleniyor.