CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi'nin lideri Ümit Özdağ arasında seçim öncesi imzalanan 'gizli protokol' gün yüzüne çıktı. Özdağ, bugün sosyal medya hesabından bu 'gizli protokolü' kamuoyuyla paylaştı.

CHP Genel Başkanı Özel, KKTC'de Denktaş ve Küçük'ün anıt mezarlarını ziyaret etti CHP Genel Başkanı Özel, KKTC'de Denktaş ve Küçük'ün anıt mezarlarını ziyaret etti

ozdag_kilidaroglu-1200x756

Belgede yer alan başlık "Hükümetin Oluşturulması ve Görev Dağılımı" olarak geçti.

Protokolde, "AKP döneminde zarar gören devlet düzeni ve kurumlarının yeniden düzenlenmesinde aşağıdaki görev dağılımı çerçevesinde iş birliği yapılması öngörülmektedir" ifadesine yer verildi.

Protokolde şu maddeler yer aldı:

  1. İçişleri Bakanlığı ve iki bakanlık olmak üzere toplam üç bakanlık,
  2. Güvenlik, Adalet ve Ekonomi bürokrasisi öncelikli olmak üzere, görüş birliği sağlanan Bakan Yardımcılıkları (Müsteşarlıklar) Zafer Partisi'ne tahsis edilecektir.
  3. Zafer Partisi'ne tahsis edilen makamlar ve bağlıları konusundaki atamalarda Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ ile birlikte karar alınacaktır.
  4. Zafer Partisince deruhte edilen Bakanlıkların teşkilat yapıları, görevlendirme esasları 14 Mayıs 2023 seçimlerinden önce olduğu gibi değiştirilmeden devam ettirilecektir.

f-mjmbuwiaa6-oc.jpeg

umit-ozdag-kilicdaroglu-ile-yaptigi-gizli-protokolu-yayinladi-1.jpg

Özdağ, X hesabında yaptığı paylaşımda isteklerinin İçişleri, Milli Eğitim ve Kültür-Turizm bakanlıkları olduğunu ve Kılıçdaroğlu'nun bu koşulları kabul ettiğini dile getirdi.

Ayrıca, CHP'nin yeni yönetiminin önceki hatalardan ders çıkarmadığını belirterek, "CHP ve AKP politikalarının artık Türk siyasetinde, cumhuriyetin kuruluş ilkelerinden, Atatürk'ten ve sığınmacıların vatanlarına dönüşünden ödün vermeyen Zafer Partisi'nin varlığıyla her platformda karşılaşacağını" ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ