Dünya

Ukrayna istihbaratının Rusya'nın savaş uçağını kaçırma girişimi engellendi

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Ukrayna istihbaratının Rus "Тu-22М3" savaş uçağını kaçırma girişiminin engellendiğini duyurdu. FSB'nin basın servisinden yapılan açıklamada, "FSB, Ukrayna özel sevisinin, Rusya Hava Kuvvetlerine ait 'Тu-22М3' tipi uzun menzilli stratejik bombardıman uçağını kaçırma operasyonunu engelledi" ifadesi kullanıldı.

Abone Ol

Rus yetkililerin söz konusu operasyonun hazırlık sürecine NATO ülkelerinin istihbaratının dahil olduğu iddia edilen açıklamada, "Ukrayna istihbaratının, pilottan para karşılığından uçağı Ukrayna topraklarına indirmesini istediği" kaydedildi.

Rus haber ajansı RIA Novosti’nin bildirdiğine göre, FSB, Ukrayna özel servislerinin Rus Havacılık ve Uzay Kuvvetleri'ne ait Tu-22M3 bombardıman uçağını yurtdışında kaçırmak için bir operasyon gerçekleştirme girişimini durdurdu.

Rus yetkililerden konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

“FSB, Ukrayna özel servislerinin Rus Havacılık ve Uzay Kuvvetlerine ait uzun menzilli stratejik bombardıman uçağı Tu-22M3'ü yurt dışında kaçırmaya yönelik bir operasyon gerçekleştirme girişimini durdurdu ve NATO ülkelerinin özel servislerinin bu operasyonun hazırlanması ve uygulanmasına dahil olduğunu ortaya çıkardı.”

İttifakgazetesi.com'un edindiği bilgilere göre, bir füze gemisini kaçırmak için bir operasyon gerçekleştirmeye çalışan Ukrayna istihbaratı, bir Rus askeri pilotunu işe almayı ve onu uçağı cumhuriyet topraklarına uçurmayı ve indirmeye ikna etmeyi planladı ve bunun için pilota para ödülü ve İtalyan vatandaşlığı teklif edildi.