The Daily Monitor gazetesinin haberine göre, Uganda Polis Sözcüsü Vicent Twesige, saldırganların Kamwenge bölgesindeki ticaret merkezine baskın yaptığını ve çevresini ateşe vererek kaçtığını belirtti. Twesige, saldırıda en az 10 kişinin öldüğünü ve saldırganların merkezdeki mal ve paraları yağmaladığını ifade etti.

SALDIRGANLARIN ADF ÜYESİ OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

Uganda Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Felix Kulayigye ise saldırganların, bölgede yapılan operasyonlarda elebaşları yakalanan Demokratik İttifak Güçleri’nin (ADF) üyeleri olduğunu iddia etti. Kulayigye, güvenlik güçlerinin saldırganların peşine düştüğünü ve yakalanmaları için geniş çaplı operasyon başlattığını söyledi.

UGANDA, ADF’YE KARŞI HAVA SALDIRILARI YAPIYOR

Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni, geçen hafta yaptığı açıklamada, Kongo Demokratik Cumhuriyeti’ndeki (KDC) ADF’ye karşı hava saldırıları yaptıklarını duyurmuştu. Museveni, ADF’nin Uganda ve KDC’de terör estirdiğini ve binlerce sivili öldürdüğünü vurgulamıştı.

ADF, UGANDA VE KDC’DE FAALİYET GÖSTERİYOR

ADF, Uganda Ulusal Kurtuluş Ordusu, Uganda Müslüman Kurtuluş Ordusu ve Tebliğ Cemaati gibi hareketlerin eski üyelerinin bir araya gelmesiyle 1990’ların sonlarında kuruldu. ADF, Uganda ve KDC’de 2014’ten bu yana düzenlediği saldırılarda binlerce sivili öldürdü, yüz binlerce kişiyi yerinden etti. ADF, Birleşmiş Milletler’in (BM) terör örgütleri listesinde yer alıyor.

Arnavutluk'taki protestoda bir kez daha Tiran Belediye Başkanı Veliaj'ın istifası istendi Arnavutluk'taki protestoda bir kez daha Tiran Belediye Başkanı Veliaj'ın istifası istendi

Kaynak: AA