Güncel

Türkiye'ye cuma gecesi girecek en az 3 gün sürecek!

Meteoroloji uzmanı Orhan Şen, Türkiye’de beklenen yeni soğukların tarihini ve süresini sosyal medya hesabından duyurdu. Şen, cuma gecesi başlayacak olan soğuk havaların 3 ila 4 gün boyunca etkili olacağını belirtti.

Abone Ol

Şen, hafta sonu ülkemizi etkisi altına alacak olan soğuk ve yağışlı havanın pazartesi gününe kadar devam edeceğini söyledi. Şen, pazartesi günü Doğu ve İç Anadolu’nun güney ve doğusunda kar yağışının görüleceğini de ekledi.

Soğuk Hava Dalgasına Hazırlık

Vatandaşlara soğuk havaya karşı tedbirli olmaları konusunda uyarılarda bulunan Şen, soğuk havanın sağlık ve ulaşım açısından olumsuz etkilerine karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Şen paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Hafta sonu gelecek soğuk ve yağışlı hava 3-4 günlük. Pazartesi Doğu'da ve İç Anadolu'nun güney ve doğusunda da kar yapar.

Sıcaklık pazar günü hızla düşüyor. Marmara Batı ve orta Karadeniz ile İç Anadolu’da 8-9 derece düşer. Pazar Marmara’nın doğusu iç Anadolu’nun kuzeyi Karadeniz’in iç kesimleri kar alır. Bursa Kocaeli Sakarya düzce bolu Kastamonu Eskişehir Kütahya Bilecik Afyon Ankara kar görülür.

Sıcaklık perşembe cuma lodos ile birlikte 4-5 derece artacak. Bugün sabah ve gece İstanbul’da sis var. Hafta sonu 8-9 derece azalarak İstanbul 7 dereceye düşer cuma günü İstanbul’da kuvvetli yağmur var sıcaklık 18 derece."