Etkinlik kapsamında Prof. Gaye Usluer (CHP Eskişehir Eski Milletvekili) konuk konuşmacı olarak yer alırken proje ekibinde Dr. Emek Üşenmez (İstanbul Üniversitesi), Dr. Soydan Soylu (Middlesex Üniversitesi), Dr. Nuran Apaydın, Dr. Başar Öztayşı (İTÜ), Dr. Sezi Çevik Önar (İTÜ) yer aldı. projeyi fonlayan kurum ise The British Academy oldu.
Söz konusu projenin amacı şöyle açıklanmıştır:
“Çevrimiçi sağlık forumları, Türkiye'de sağlıkla ilgili bilgi arayanlar arasında popüler hale gelmiştir. Bu popülariteye rağmen, kullanıcılar genellikle paylaşılan bu bilgilerin kalitesini değerlendirmek için yeterli sağlık okuryazarlığına sahip değildir. Projemizin amacı, sağlık forumlarının sağlık konularında bilinçli kararlar almak için gerekli mevcut bilginin kalitesini etkilediği kapsam ve mekanizmalara ilişkin anlayışımızı geliştirmektir. Bu mekanizmaların betimlenmesi, kullanıcı tarafından oluşturulan içeriğin söylemsel ve güçlendirici potansiyellerini gözden kaçırmadan, sağlık hizmeti uzmanlarının yardımıyla yüksek kaliteli bilgi üreten bir bilişim sistemi için kılavuzlar sağlayabilir. Proje kapsamında çevrimiçi forumlarda paylaşılan kulak-burun-boğaz konusundaki bilgilere odaklanılmıştır. Paydaşların karşılaştığı zorlukları araştırmak ve olası çözümler aramak için katılımcı bir eylem araştırması metodolojisi benimsenmiştir. Eylem araştırmasının farklı süreçlerine bilgi sağlamak için sağlık forumlarındaki içeriği toplamak ve özetlemek için metin madenciliği teknikleri kullanılmıştır. İnterdisipliner projemizin konsorsiyumu KBB uzmanı doktorlar, endüstri mühendisleri, sosyal bilimciler ve dilbilimcileri bir araya getirmiştir.”
Etkinlik sırasında konuk konuşmacılarla bir “yuvarlak masa tartışması” gerçekleştirildi. Bunun dışında konuk konuşmacı Prof.Dr. Gaye Usluer Türkiye’deki sağlık okuryazarlığı ve Türk sağlık sisteminin genel durumu hakkındaki görüşlerini, engin mesleki ve parlamenter deneyimi ışığında katılımcılarla paylaşmıştı Daha sonrasında da konuyla alakalı paydaşlar kendi deneyimlerinden bahsettiler.