Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) verilerine göre, Türkiye'de en çok aranan meslekler ağırlıklı olarak imalat sektöründe yoğunlaşıyor. Tekstil, makine, inşaat ve imalat gibi sektörlerde ara eleman açığı büyük boyutlara ulaşmış durumda.

Özel Güvenlik Görevlisi İhtiyacı Zirvede

İŞKUR'un nisan ayı istatistiklerine göre, özel güvenlik görevlisi pozisyonunda en çok açık iş ilanı bulunuyor. Turizm ve otelcilik sektörü ise eleman açığı bulunan ikinci büyük sektör olarak dikkat çekiyor.

Reyon Görevlisi, Konfeksiyon İşçisi ve Garson Aranıyor

Özel güvenlik ve turizm sektörlerinin yanı sıra, reyon görevlisi, konfeksiyon işçisi ve garson gibi meslek gruplarında da yoğun bir eleman arayışı söz konusu.

'Silopi'de parmağı koptu, 3 hastane, 2 il dolaştı' haberlerine ilişkin açıklama 'Silopi'de parmağı koptu, 3 hastane, 2 il dolaştı' haberlerine ilişkin açıklama

Açık Pozisyonların Sadece Yarısı Doluyor

İŞKUR verilerine göre, nisan ayında 100 binin üzerinde kişi işe yerleştirilmesine rağmen, açık pozisyonların sadece yarısı doldurulabildi. İlk dört ayda işe yerleştirilen kişi sayısı 435 bini aşarken, İŞKUR'a bildirilen toplam açık iş sayısı 856 bin olarak kaydedildi.

İmalat Sanayi Eleman Açığı 341 Bini Geçti

İmalat sanayisinde ilk dört ayda yaşanan eleman açığı 341 binin üzerine çıktı. İdari hizmet faaliyetleri ve toptan-perakende ticaret sektörleri de eleman açığı bulunan diğer önemli sektörler arasında yer alıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ