TÜRK-İŞ'in Kasım ayına ilişkin araştırması, Ankara'da yaşayan dört kişilik bir ailenin açlık sınırının 14 bin 25 TL'ye, yoksulluk sınırının ise 45 bin 686 TL'ye ulaştığını ortaya koydu. Bekâr bir çalışanın aylık 'yaşama maliyeti' ise 18 bin 239 TL olarak belirlendi.

Araştırmaya göre, gıda harcamalarında yaşanan artış dikkat çekiyor. Süt, yoğurt ve peynir gibi ürünlerde süt fiyatlarının yüzde 8,5 artışla 34,5 TL'ye yükseldiği görüldü. Et ve tavuk ürünlerinde belirgin bir değişiklik olmamakla birlikte, kuru baklagillerde nohudun yüzde 21 artarak kilogram başına 85 TL'ye çıktığı belirtildi.

Ekmek ve tahıllar grubunda ise 200 gram ekmek fiyatının 7 TL olarak sabit kaldığı ancak tahıl ürünlerinde hafif bir artış yaşandığı görüldü. Sebze ve meyve fiyatlarında ise karnabahar ve köy biberinde düşüş gözlemlenirken, diğer ürünlerde genel bir fiyat istikrarı sağlandı.

Bakan Bolat: 2028 hedefimiz 7 milyar dolar Bakan Bolat: 2028 hedefimiz 7 milyar dolar

Temel yağ ürünlerinde ise zeytinyağı fiyatlarındaki artış dikkat çekiyor. Zeytinyağı litre fiyatının 300 TL'ye yükseldiği belirtilirken, ayçiçek yağı fiyatlarında ise değişim yaşanmadığı gözlendi. Tereyağı fiyatlarında ise yüzde 6'lık bir artış kaydedildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ