Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre Ankara merkezli olarak 71 uzman ve uzman yardımcısı istihdam edecek. Başvurular için son tarih 21 Aralık olarak belirlendi.
Uzmanlık alanlarına göre farklı pozisyonlarda istihdam edilecek personel için başvurular, TÜBİTAK İŞ Başvuru Sistemi aracılığıyla (https://kariyer.tubitak.gov.tr) online olarak yapılabilecek.
Başvuru yapacak adaylar için ilgili uzmanlık, tecrübe ve eğitim şartlarına dikkat etmeleri önem taşıyor. TÜBİTAK'ın resmi web sitesinden detaylı bilgiye ulaşarak başvuru sürecine ilişkin gereklilikleri incelemek mümkün.
71 kişilik kontenjan için başvuru süresinin dolmadan gerekli şartları sağlayan adayların başvurularını tamamlamaları öneriliyor.
İŞTE BAŞVURU ŞARTLARI
BİLİMSEL PROGRAMLAR UZMAN YARDIMCISI
İŞİN TANIMI VE ÖZELLİKLERİ
Kurumumuz ARDEB Kamu Araştırmaları Araştırma Destek Grubu (KAMAG) bünyesinde Kurumumuza sunulan 1004 ve 1007 programları kapsamında Ar-Ge proje önerileri ile diğer destek taleplerinin, mevzuata uygun olarak değerlendirilmesi, izlenmesi ve sonuçlandırılmasına yönelik süreçler ile yeni program geliştirilmesi, süreç iyileştirmesi vb. çalışmalarda görev almak üzere personel istihdam edilecektir
BÖLÜMLER
MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK
MOLEKÜLER BİYOTEKNOLOJİ
BİYOTEKNOLOJİ
BİYOTEKNOLOJİ VE MOLEKÜLER BİYOLOJİ
METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ
MALZEME BİLİMİ VE MÜHENDİSLİĞİ
ÖZEL KOŞULLAR
Onur/Ödül
ADAYLARDA ARANACAK ÖZEL KOŞULLAR: 1. Yükseköğrenim Kurumlarının en az dört yıllık lisans eğitimi veren; Moleküler Biyoloji ve Genetik, Moleküler Biyoteknoloji, Biyoteknoloji, Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği veya Malzeme Bilimi ve Mühendisliği bölümlerinden birini bitirmiş olmak veya 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Güz dönemi sonunda bitirebilecek durumda olmak.
2. Adayın aşağıda belirtilen konularda bilgi birikimine ve yetkinliğe sahip olması tercih sebebidir.
İlgili alanlarda lisansüstü eğitimini tamamlamış olmak,
Temel MS Office uygulamalarını iyi seviyede kullanabiliyor olmak,
Raporlama konusunda yetkin olmak,
Analitik ve çok yönlü düşünme yeteneğine sahip olmak,
İş süreçlerini düzenli ve planlı takip edebilecek olmak,
Takım çalışmasına yatkın olmak,
Sonuç ve çözüm odaklı olmak,
Sözlü ve yazılı iletişim becerileri kuvvetli ve problem çözme yetkinliğine sahip olmak.
ADAYLARDA ARANACAK GENEL KOŞULLARAşağıdaki şartları sağlıyor olmak:
TBTK.BAŞKANLIK.ARDEB.2023-1.01 referans kodu için;
Lisans Genel Not Ortalaması +10.000/Üniversiteye Yerleştirme Sınavı Sıralaması+5*(1/(1+e(5-tecrübe yılı*))) + Özel Koşul Ek Puanı>=3,20
TBTK.BAŞKANLIK.ARDEB.2023-1.02 - TBTK.BAŞKANLIK.ARDEB.2023-1.11 arasındaki referans kodları için;
Lisans Genel Not Ortalaması + 10.000/Üniversiteye Yerleştirme Sınavı Sıralaması + Özel Koşul Ek Puanı >= 3,20
TBTK.BAŞKANLIK.ARDEB.2023-1.12 referans kodu için;
Lisans Genel Not Ortalaması + 10.000/Üniversiteye Yerleştirme Sınavı Sıralaması+Özel Koşul Ek Puanı>=3,00
Özel Koşul Ek Puan Şartı
Puan
Tüm Referans Kodları için;
Ulusal/Uluslararası yarışma derecesine/ödülüne sahip olmak
0,3
Önlisans/Lisans öğrenimi boyunca veya sonrasında alınan lisans/iş tanımı alanı ile ilgili birincilik, ikincilik veya üçüncülük derecesi/ödülü puan hesaplamasına dahil edilecektir.
Adayın birden fazla derece/ödül sahibi olması durumunda en fazla 0,9 özel koşul ek puanı eklenecektir.
Üniversite not sistemleri 100'lük sistemde olan adayların not ortalamaları, Yükseköğretim Kurulunun yayınlamış olduğu "4'lük Sistemdeki Notların 100'lük Sistemdeki Karşılıkları Tablosu" esas alınarak 4'lük sisteme dönüştürülecektir.
Adayın yurtdışındaki bir üniversiteden mezun olması durumunda (10.000/Üniversite Yerleştirme Sıralaması) puan katkısı ve Lisans Genel Not Ortalaması yerine, Times Higher Education (THE) sıralamaları dikkate alınarak puan eklenecektir. Listede ilk 1000'de yer almayan Üniversitelerden mezun adayların başvurusu geçersiz sayılacaktır.
ÖSYM sınavına girmeden Türkiye'deki üniversitelere yerleştirilmiş yabancı öğrenciler veya Dikey Geçiş Sınavı vb. ile lisans öğrenimini tamamlamış öğrenciler için sıralama formülünde, üniversiteye yerleştirme sıralaması olarak mezun oldukları bölümün, adayın lisans bölümüne başladığı yıldaki en düşük üniversite yerleştirme sıralaması alınır.
Tecrübe yılı, başvurulan pozisyonda belirtilen alanlarda tam süreli çalışılan süreyi ifade etmektedir.
Tecrübe değerlendirilmesinde istihdam edileceği birimin faaliyet alanında değerlendirilen doktora mezuniyet durumu dört yıllık alan tecrübesine eşdeğer sayılır.
Mesleki tecrübe şartı aranmayan pozisyonlar için, alanında 3 yıldan fazla mesleki tecrübesi bulunan veya alanında doktora yapmış adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.
Mesleki tecrübe şartı aranan pozisyonlar için, şart olarak aranan asgari tecrübe yılından az çalışma tecrübesi bulunan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.
İngilizce yeterliliğini aşağıdaki sınavların birinden alınan puanla kanıtlamış olmak (Tabloda belirtilen sınavlardan alınan puanlarda herhangi bir geçerlilik süresi aranmaz).
Sınav Türü
KPDS
TOEFL
IBT
TOEFL
CBT
TOEFL
PBT
FCE
CAE
CPE
UDS
YDS
YÖKDİL
Bilimsel Programlar Uzman Yardımcısı / Uzmanı ve üzeri
70
84
221
561
C
B
C
Uzman Yardımcısı
55
66
184
514
C
C
C
· Lisans öğrenimleri sırasında Türkçe, İnkılap Tarihi gibi asıl alanla ilgili olmayan dersler dışındaki tüm derslerinin %100'ünü İngilizce aldığını belgeleyen (Üniversiteden alınmış, onaylı belge) adaylardan İngilizce yeterlilik puanı aranmaz.
· Resmi dili İngilizce olan bir ülkede; Lisans, Yüksek Lisans veya Doktora derecesi almış olanlardan İngilizce yeterlilik puanı aranmaz.
KPDS : Kamu Personeli Yabancı Dil Sınavı
ÜDS : Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı
YDS : Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı
YÖKDİL : Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı
TOEFL IBT : Test of English as a Foreign Language - Internet-Based Test
TOEFL CBT : Test of English as a Foreign Language - Computer-Based Test
TOEFL PBT : Test of English as a Foreign Language - Paper-Based Test
FCE : First Certificate in English
CAE : Certificate in Advanced English
CPE : Certificate of Proficiency in English
Kamu haklarından yasaklanmamış bulunmak.
Erkek adaylar için, son başvuru tarihi itibariyle askerliğini tamamlamış veya tecilli olmak.
Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalığı ya da bulaşıcı hastalığı bulunmamak.
Taksirli suçlar, kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlara çevrilmiş suçlar ile aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere; altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı işlenen suçlarla, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, nitelikli hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, göreve ilişkin sırrı açıklama, Devlet sırlarına karşı suçlardan dolayı hükümlü bulunmamak. 667 sayılı KHK kapsamında terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı bulunmamak.
BAŞVURU SÜRECİ: İlana başvuruda bulunmak için https://kariyer.tubitak.gov.tr adresinden İş Başvuru Sistemine kayıt olmak gerekmektedir. İş Başvuru Sistemi yoluyla yapılan başvurular haricinde başvuru kabul edilmeyecektir.
Başvuruların en geç 21/12/2023 tarihi saat 17:00'a kadar yapılması gerekmektedir.
Başvurular, ilan referans kodu üzerinden değerlendirilecektir. Adaylar, iş başvuru sisteminden ilan referans kodunu seçerek başvuruda bulunabileceklerdir. Bir aday son başvuru 21/12/2023 tarihi olan TBTK.BAŞKANLIK ile başlayan referans kodlu pozisyonlardan en fazla 2 (iki) pozisyona başvuru yapabilecektir.
Her bir referans kodu için; "Adaylarda Aranacak Genel Koşullar" bölümünün (a) maddesine göre en yüksek puandan başlayarak oluşturulacak sıralamada alınacak çalışan sayısının 10 katı kadar aday mülakata çağrılacaktır. Son sıradaki adaylarla aynı puanı alan başka adaylar olması durumunda bu adaylar da mülakata çağrılacaktır.
Değerlendirme sürecinde adaylar, iki ayrı değerlendirme aşamasına tabi tutulacaktır. Her iki aşama 100 puan üzerinden değerlendirilecektir. Alınan puanların katkı oranı %50 olup yapılacak ilk aşamada 40 ve üzeri puan alan adaylar değerlendirme sürecinin ikinci aşamasına çağırılacaktır. İlk aşamada 40 ve üzeri puan alamayan adaylar ile değerlendirme sürecinin herhangi bir aşamasına katılmayan adaylar başarısız kabul edilecektir. Toplamda 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan adaylar arasında en yüksek puandan başlamak suretiyle yapılan sıralama sonucunda, ilanda belirtilen istihdam edilecek çalışan sayısı kadar asil aday ve en fazla asil aday sayısı kadar yedek aday belirlenecektir.
Mülakata çağrılacak adaylar, mülakat öncesi uygulama olarak envanter/teknik değerlendirmeye ve/veya online değerlendirme araçları kullanılarak değerlendirmeye tabi tutulabileceklerdir.
Adaylar başvuruları esnasında iş başvuru sistemine girmiş oldukları beyana göre değerlendirilecek olup, girilen bilgilerin hatalı olması veya aşağıda belirtilen belgelerden herhangi birinin eksik olması durumunda başvuru geçersiz sayılacaktır.
Üniversiteye Giriş Sınavı Sonuç Belgesi (ÖSYM onaylı veya kontrol kodu olan internet çıktısı),
Üniversiteye Giriş Sınavı Yerleştirme Belgesi (ÖSYM onaylı veya kontrol kodu olan internet çıktısı) / (Türkiye'deki üniversitelere yerleştirilmiş yabancı öğrenciler veya Dikey Geçiş Sınavı vb. ile yerleştirilmiş öğrenciler için durumunu gösterir belge),
Lisans -ve varsa üstü- Diploma/Çıkış Belgesi/YÖK Mezun Belgesi (e-devlet üzerinden alınan ve kontrol kodu olan) (eğitimlerini yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarında tamamlayanlar için Denklik Belgesi),
Lisans -ve varsa üstü- Transkript Belgesi,
Yabancı Dil Sınav Sonuç Belgesi,
Deneyimi (mesleki tecrübesi) olan adaylardan ilgili işyerlerinden alınan onaylı Çalışma Belgesi (ilgili referans kodlarında belirtilen alanlarda çalışmalar yapıldığına dair detaylı açıklamalar içeren) ve Sigorta Hizmet Dökümü Belgesi (e-devlet üzerinden alınan ve kontrol kodu olan),
Askerlik durumunu gösterir belge (erkek adaylar için),
Ulusal/Uluslararası yarışma derecesine/ödülüne sahip olan adaylar için (varsa) derece/ödül gösterir bilgi veya belge.
Not: Süreçle ilgili tüm gelişme ve duyurular, Kurumumuz web sayfasında (www.tubitak.gov.tr) ilan edilecektir.
İletişim Bilgileri:
Adres : TÜBİTAK, İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı,
Tunus Cad. No:80, 06100 Kavaklıdere/ANKARA
Tel : 0 312 298 17 26 / 17 39 / 17 07 / 17 20 / 17 17 / 17 43
E-posta : kariyer@tubitak.gov.tr