Kamusal alanda ayrımcılığın sona erdiği bir dönemde, bazı kesimlerin 28 Şubat sürecinde uygulanan başörtüsü yasaklarını yeniden gündeme getirme çabaları tepki çekiyor. TSYD'de yaşanan bu son olay da bu duruma bir örnek teşkil etti.

TSYD üyesi kameraman Mehmet İzmirlioğlu, Beşiktaş Levent'teki dernek tesisine eşiyle birlikte geldi. Ancak, dernek görevlileri, eşinin başörtülü olması nedeniyle açık havuzu kullanamayacaklarını, sadece kapalı havuzu kullanabileceklerini belirtti. Görevliler, bu yasağın Dernek Başkanı Oğuz Tongsir'in talimatıyla uygulandığını ifade etti.

Etimesgut Belediyesi 5 sahipsiz köpeği bekçi köpeği yaparak kadroya aldıı Etimesgut Belediyesi 5 sahipsiz köpeği bekçi köpeği yaparak kadroya aldıı

İzmirlioğlu, başörtüsü yasağının kabul edilemez olduğunu belirterek, Dernek Başkanı Tongsir'le görüşmek üzere dernek merkezine gitti. Görüşmede, Tongsir, havuzun dernek tarafından işletildiğini ve derneğin kurallarının kendileri tarafından belirlendiğini vurguladı. Anayasaya aykırı olmasına rağmen başörtüsü yasağını uygulamaya devam eden Tongsir, bu tutumunda ısrarcı oldu. TSYD, 2019 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteğiyle havuzu bir yıl aradan sonra yeniden açmıştı.

Benzer bir olayın gazeteci İrfan Yirmibeş'in de başına geldiği ortaya çıktı. Yirmibeş, sosyal medya paylaşımında, "Benim eşim de tesis kapısından geri çevrildi ve tesise alınmadı. Tepki gösterdiğimde ise bunun başkanın kararı olduğu söylendi" ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ