Londra’da binlerce kişii Gazze için yürüdü: Nehirden denize Filistin özgür olacak Londra’da binlerce kişii Gazze için yürüdü: Nehirden denize Filistin özgür olacak

Netanyahu'ya lakabıyla hitap eden Trump, “Perşembe günü Florida'nın Palm Beach kentindeki Mar-a-Lago'da Bibi Netanyahu'yu ağırlamayı sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.
Euronews’in aktardığına göre, "İlk dönemim boyunca bölgede barış ve istikrar sağladık, hatta tarihi İbrahim Anlaşmalarını imzaladık ve bunu yeniden sağlayacağız," ifadelerini kullanan Trump, İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn arasında 15 Eylül 2020'de imzalanan, Arap-İsrail normalleşmesine ilişkin ikili anlaşmalara gönderme yaptı.
Trump şu ifadeleri de kullandı:
"Geçtiğimiz haftalarda (Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir) Zelenskiy ve diğer dünya liderleri ile yaptığım görüşmelerde de söylediğim gibi, güç yoluyla barış gündemim, bu korkunç, ölümcül savaşların ve şiddetli çatışmaların sona ermesi gerektiğini dünyaya gösterecek. Milyonlarca kişi ölüyor ve Kamala Harris'in bunu hiçbir şekilde durdurma gücü yok."
Öte yandan Trump yaptığı bir başka paylaşımda, Netanyahu'nun talebi üzerine görüşmenin 26 Temmuz Cuma gününe alındığını açıkladı.


İttifakgazetesi.com

Kaynak: HABER MERKEZİ