Acil çağrı özelliği kazalarda devreye girecek

Tesla’nın yeni yazılım güncellemesiyle birlikte, araçlarda bir kaza meydana geldiğinde, hava yastıkları açıldığında otomatik olarak 911’i arayacak bir acil çağrı özelliği de geliyor. Bu özellik, Tesla’nın kurucusu Elon Musk’ın 2020 yılında bir Model 3 sahibine söz verdiği bir özellikti. Bu özellik, özellikle çevrimiçi forumlarda Tesla kullanıcıları tarafından uzun zamandır bekleniyordu. Miami Üniversitesi araştırmacılarına göre, bu özellik, 23 yıldır uygun fiyatlı araçlarda da bulunan bir teknoloji.

tesla-13

Diğer öne çıkan güncellemeler

Tesla’nın yeni yazılım güncellemesi, sadece acil çağrı özelliğiyle sınırlı değil. Güncelleme, Tesla sahiplerinin hayatını kolaylaştıracak ve eğlendirecek birçok yeni özellik ve iyileştirme de içeriyor. İşte bunlardan bazıları:

LAN Partisi: Arka dokunmatik ekranda da en sevdiğiniz oyunları oynayabileceksiniz.

Arka Ekran Bluetooth Kulaklıklar: Arkadaki yolcular, arka ekranda gösteri izlerken veya oyun oynarken kablosuz Bluetooth kulaklık kullanabilecek.
Apple Podcast desteği: Dünyanın en popüler podcast’lerini Tesla yazılımı üzerinden dinleyebileceksiniz.
Tesla Uygulaması Gezi Planlayıcısı: Çok duraklı bir yolculuk planlamak ve bunu aracınıza göndermek için Tesla mobil uygulamasını kullanabileceksiniz.
Güzergahtaki Hız Kameraları: Navigasyon, hız kameralarını, dur işaretlerini ve trafik ışıklarını gösterecek.
Kör Nokta Göstergeleri: Kör nokta kamerası, dönüş sinyaliniz açıkken ve kör noktanızda bir araba algılandığında sizi kırmızı gölgeyle uyaracak.
Daha Fazla Canlı Nöbetçi Kamera: Tesla uygulamasından araç çevresini görüntülerken, sol ve sağ sütun kameraları dahil olmak üzere toplam 7 açıya erişebileceksiniz.
Işık Gösterisi: ‘The Arrival’ adlı muhteşem yeni Işık Gösterisinin keyfini çıkarın.
Castle Doombad: Castle Doombad artık Tesla Arcade’de mevcut; ayrıca Beach Buggy, Polytopia ve Vampire Survivors güncellemeleri de mevcut.
Yüksek Kaliteli Park Yardımı: Park ederken çevrenizin 3 boyutlu yeniden canlandırılmasını görebileceksiniz.

JAECOO 7 Türkiye’de satışa çıkıyor! İşte özellikleri JAECOO 7 Türkiye’de satışa çıkıyor! İşte özellikleri

teslaaa
Tesla’nın yeni yazılım güncellemesi, şirketin müşterilerine sunduğu inovasyon ve değerin bir göstergesi. Tesla sahipleri, güncellemeyi indirerek araçlarının performansını ve güvenliğini artırabilir, aynı zamanda eğlenceli ve kullanışlı yeni özelliklerden de faydalanabilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ