Elon Musk'ın "radikal" olarak nitelendirdiği Tesla Cybertruck, uzun bir beklemeden sonra Perşembe günü satışa çıkıyor. Tesla CEO'su Musk'ın yatırımcı beklentilerini yumuşatmasıyla birlikte uzun süre ertelenen bu elektrikli pikap, 60,990 dolardan başlayan fiyatlarla alıcılarıyla buluşacak.

Fiyatı ikiye katladı

Bu fiyat, aracın 2019'da duyurulduğu zamandaki lansman fiyatının neredeyse iki katı. Cybertruck, Tesla'nın son dört yılda piyasaya sürdüğü ilk yeni model olma özelliğini taşıyor ve şirketin yenilikçi araç üreticisi olarak sahip olduğu itibarı açısından kritik bir öneme sahip.

Sıfır motosiklet almak isteyenlere müjde! "6 Ay 6 Bin km Kuralı" Sıfır motosiklet almak isteyenlere müjde! "6 Ay 6 Bin km Kuralı"

Cybertruck'ın özellikleri

Paslanmaz çelikten yapılmış kamyon, oldukça az kıvrıma sahip benzersiz bir tasarım içeriyor. Araç, kısmen 1977 yapımı James Bond filmi "The Spy Who Loved Me"den esinlenerek geliştirildiğini Musk tarafından söylendi.

Tesla'nın web sitesine göre, en yüksek performanslı varyant olan "Cyberbeast" ve diğer bir modelin fiyatları sırasıyla yaklaşık 100 bin dolar ve 80 bin dolar olacak. Bu modellerin satışı önümüzdeki yıl başlayacak.

Üretim süreci zorlu geçti

Tesla'nın Cybertruck'ı üretirken karşılaştığı "devasa zorluklarla" yüzleştiğini söyleyen Elon Musk, yeni teknoloji ve tasarımın üretim sürecini karmaşıklaştırdığını belirtti. İmalattaki ek maliyetler ve karmaşıklıkların yanı sıra, aracın alışılmadık tarzı, geleneksel pikap müşterilerini etkileme riski taşıyor.

2019 yılındaki tanıtım sırasında yaşanan cam kırılma olayı da hala hatırlanan bir detay. Ancak, Musk, Cybertruck'ın tasarımının yenilendiğini ve beğeni kazanacak bir hale getirildiğini vurguladı.

Piyasada güçlü rakipleri olacak

Cybertruck, Ford F-150 Lightning, Rivian R1T ve General Motors Hummer EV gibi rakiplerle rekabet edecek. Bazı uzmanlar, Cybertruck'ın aslında geleneksel pikap kullanıcılarına yönelik olmadığını ve dar bir görünüme sahip olduğunu belirtiyorlar.

Cybertruck için şu ana kadar bir milyondan fazla kişi 100 dolarlık depozito vererek rezervasyon yaptırdı. 

Kaynak: HABER MERKEZİ