EMEKLİLERİN TEMMUZ BEKLENTİSİ

Temmuz ayı yaklaşırken, emekliler maaşlarına gelecek zammı merak ediyor. Enflasyon oranları, maaş zamları üzerinde kritik bir etkiye sahip. Bayram, Milliyet’e yaptığı açıklamada, yüzde 25 olarak planlanan zammın yüzde 30’a çıkabileceğini belirtti.

ENFLASYON VE MAAŞ ZAMMI

Beş aylık enflasyona göre yüzde 22,72'lik zam garantilenmiş durumda. Kesin rakamlar ise Haziran enflasyonunun açıklanmasıyla netleşecek. Bayram, emeklilere refah artışı yapılacağını ve maaşların yüzde 30 artacağını öngörüyor.

KÖK MAAŞ DÜZENLEMESİ

Bayram, kök maaş düzenlemesi beklentisini de dile getirdi. Şu anda en düşük emekli maaşı 10 bin TL iken, kök maaşı 8 bin TL olanlar yeni zamdan yararlanamıyor. Bayram, kök maaş düzenlemesinin en düşük emekli maaşına sabitlenmesi gerektiğine işaret etti.

YÜZDE 5'LİK REFAH ARTIŞI

Emekli maaşlarına yönelik refah payıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Bayram, enflasyon farkının yüzde 30’a tamamlanacağını tahmin ediyor. SSK, Bağkur ve memur emeklilerine refah payı verileceğini düşünürken, aktif çalışan memurlara bu payın verilmesini öngörmüyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 15 BİN TL OLABİLİR

En düşük emekli maaşının 15 bin TL'ye ulaşması gerektiğini ifade eden Muhammet Bayram, "En düşük emekli maaşı yüzde 50 artışla 15 bin TL'ye tamamlanırsa, emekliler rahat bir nefes alır," dedi.

Emekliler, Temmuz ayında maaşlarında büyük bir artış beklerken Yeminli Mali Müşavir Muhammet Bayram Bayram'ın değerlendirmeleri, milyonlarca emeklinin umutlarını artmasına neden oluyor.

Bu arada zam oranlarının netleşmesiyle, emeklilerin alım gücünün de nasıl olacağı daha şimdiden merak edilmeye başlandı.

ANTBİRLİK kütlü pamuğun kilogramını 28 liradan alacak ANTBİRLİK kütlü pamuğun kilogramını 28 liradan alacak

İttifakgazetesi.com

Kaynak: HABER MERKEZİ