Türkiye'de en çok satan SUV modelleri belli oldu Türkiye'de en çok satan SUV modelleri belli oldu

Detroit'te bir caddeye kurulan görünür bir yol içi kablosuz şarj bobini, ABD'nin elektrikli araç altyapısını dönüştürme çabalarının bir parçası olarak devreye alındı.

Bakır endüktif şarj bobinleri, araçların sürüş sırasında, rölantide veya park halindeyken bataryalarını şarj etmelerine olanak sağlıyor.

Euronews'in haberine göre: Michigan Ulaştırma Bakanlığı'na göre, bu teknolojiyi test etmek için cadde üzerine kurulan şarj sistemi, halkın kullanımına sunulmadan önce pilot bir uygulama sürecinden geçecek. Sistem, İsrail merkezli Electreon şirketi tarafından geliştirildi. Şirketin benzer projeler için İsrail, İsveç, İtalya ve Almanya'da sözleşmelere imza attı.

Michigan'daki bu pilot girişim, 2021 yılında vali Gretchen Whitmer tarafından duyuruldu. Electreon Başkan Yardımcısı Stefan Tongur, projenin elektrikli araçların gelecekte norm haline gelmesine yönelik bir adım olduğunu belirtti.

Yol şarjı teknolojisi, alıcısı olan bir aracın şarj segmentlerine yaklaştığında, yolun altındaki bobinlerin manyetik alan aracılığıyla elektrik aktararak aracın aküsünü şarj etmesi prensibine dayanıyor. Bu sayede yolda sadece bu teknolojiyi destekleyen araçlar şarj edilebiliyor.

Electron firması yetkilileri, sistemlerinin güvenli olduğunu ve yayalar, sürücüler ve hayvanlar için herhangi bir risk oluşturmadığını belirtiyor.

Ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri'nde elektrikli araçların popülerliğinin artmasıyla birlikte, Biden yönetimi yarım milyon elektrikli araç şarj istasyonu planını altyapı hedeflerinin önemli bir parçası olarak görüyorl. Bu kablosuz şarjlı yolun, Michigan ve Detroit'i elektrikli araç teknolojisi konusunda öne çıkarmaya yardımcı olması bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ