30 Ağustos Zafer Bayramı'nda düzenlenen törendeki kılıçlı yemin töreni sırasında bazı mezunlar kılıçlarını havaya kaldırarak "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" şeklinde bir yemin etmiş ve bu görüntüler hem sosyal medyada hem de siyaset sahnesinde büyük tartışmalara neden olmuştu.

Söz konusu görüntüler, "askeri vesayet" tartışmalarını tekrar gündeme taşırken, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) olayla ilgili inceleme başlattı. MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, basına yaptığı açıklamada, olayın tüm boyutlarıyla incelendiğini ve ihmali bulunan personel hakkında gerekli işlemlerin yapılacağını belirtmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bu olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu kılıçları kime çekiyorsunuz?" diyerek sert tepki gösterdi ve ordunun içindeki "kendini bilmezlerin" temizleneceğini vurgulamıştı.

Ankara'da "19 Eylül Gaziler Günü" etkinliği düzenlendi Ankara'da "19 Eylül Gaziler Günü" etkinliği düzenlendi

Gazeteci Nedim Şener'in iddiasına göre, olayların ardından Kara Harp Okulu Bölük Komutanı Binbaşı M. görevinden istifa etti. Şener, Binbaşı M.'nin bu kararını "Zaten istifa edecektim" diyerek açıkladığını öne sürdü.

Kaynak: HABER MERKEZİ