Dünya genelinde ekonomik kriz, artık büyük bir çıkmaza dönüşmüş durumda. Koronavirüs pandemisinin yol açtığı iflaslar, son bulmuyor; tam aksine her geçen gün artıyor. Ukrayna-Rusya savaşı da bu zorlu döneme tuz biber oldu.

Halk TV özel haberine göre, Türkiye'nin köklü inşaat şirketlerinden Garanti Koza İnşaat AŞ, 30 Mart 2021'de iflas kararı aldı.

Şirketin Esenyurt'taki büyük projesi tamamen icradan satılacak. İflasın ardından şirket tasfiye sürecine girdi ve varlıklarını satışa çıkardı. Elde edilen gelirle şirket borçları kapatılmaya çalışılacak.

Koza Park Sitesi, Garanti Koza İnşaat AŞ'nin en büyük projesi olarak öne çıkıyordu. Esenyurt'taki bu proje iflas sürecinde icradan satılacak varlıklar arasında.

Dolar/TL 34,11 seviyesinde Dolar/TL 34,11 seviyesinde

İCRADAN SATIŞA ÇIKACAK

İlk icra ihalesi 28 Aralık'ta yapılacak, ancak varlıkların satılmaması durumunda ikinci ihale 26 Ocak'ta düzenlenecek. Toplamda bin 415 daire ve dükkânın satılacağı projenin toplam değeri 5 milyar 500 milyon TL.

Uzun yıllara dayanan deneyime sahip olan Garanti Koza, özellikle Esenyurt'taki 5 bin konutluk büyük projesinin tamamlanamamasıyla mali zorluklar yaşamaya başladı. Şirket, projenin ilk iki etabını tamamladı ancak diğer etapları tamamlamadı, bu da iflas sürecini hızlandırdı.

MAĞDURLARI TEDİRGİN

Esenyurt projesinden daire veya iş yeri satın alan binlerce kişi, yaşanan gelişmeler üzerine Garanti Koza'ya karşı hukuki süreç başlattı. Bu mağdurlar arasında Suudi Arabistan, Kuveyt, Bahreyn ve Irak gibi ülkelerden gelen yabancı alıcılar da bulunuyor.

Ünlü oyuncu Özge Özpirinçci de projeden ev alan mağdurlar arasında yer alıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ