Yaşam

Tahta kaşıkların doğru temizliği hayati önem taşıyor! İşte en pratik yöntemler

Tahta kaşıklar, seramik, teflon ve granit tencerelerin çizilmemesi için tercih edilen mutfak gereçlerinden biri. Ancak tahta kaşıkların doğru kullanımı ve temizliği, sağlık açısından büyük önem taşıyor. Bizde sizler için tahta kaşıklarınızın temizliğinde kullanabileceğiniz en pratik yöntemleri haberimizde derledik. İşte detaylar...

Abone Ol

Tahta kaşıklar, bakteri ve küf oluşumuna karşı hassas olduğu için, iyice kurutulmadan rafa kaldırılmamalı. Ayrıca, tahta kaşıkların cilasız, boyasız ve doğal ağaçtan yapılmış olmasına dikkat edilmeli. Tahta kaşıkları temizlemek için ise evde bulunan bazı malzemelerden yararlanmak mümkün.

Tuz, Limon, Sirke ve Karbonat Tahta Kaşıkları Nasıl Temizliyor?

Tahta kaşıkları temizlemenin en etkili yollarından biri, tuz ve limonu karıştırarak macun kıvamına getirmek. Bu karışımla tahta kaşıkları ovduktan sonra durulamak, hem leke hem de koku gideriyor. Bir diğer yöntem ise, tahta kaşıkları sirkeli suyun içinde yarım saat bekletmek. Bu sayede, tahta kaşıkların üzerindeki pislikler kolayca çıkıyor. Tahta kaşıkları kaynar suda da kaynatarak temizlemek mümkün. 

Tahta Kaşıklara Bakım Yapmak Gerekir Mi?

Tahta kaşıkların temizliği kadar, bakımı da önemli. Temiz tahta kaşıklara zaman zaman doğal yağlarla bakım yapmak, kiri içine daha az hapsedecek ve çok daha uzun ömürlü olmasını sağlayacak. Zeytinyağı, hindistan cevizi yağı veya balmumu gibi doğal yağlarla tahta kaşıkları ovup, 180 derece fırında kurutmak, tahta kaşıkların bakımı için etkili bir yöntem.