Kayseri’de Suriyeli bir mültecinin 6 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar uyguladığı ileri sürüldü.

Kayseri’de Suriyeli bir mültecinin 6 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. Mültecininkendisini tuvalete kilitlediği ve tepki gösteren Kayserililer ile Suriyeliler arasında kavga çıktığı bildirildi

İttifakgazetesi.com’un edindiği bilgilere göre, vatandaşlar sokağa çıkarak Suriyelilere ait iş yerlerini ve araçlara ateşe verdi. Polis olay sonrası tepki gösteren vatandaşlara TOMA ile su sıkarak dağıtmaya çalıştı.

İstanbul'da gökyüzünden süzülen parlak ışık kümesi görüldü İstanbul'da gökyüzünden süzülen parlak ışık kümesi görüldü

Cinsel istismarı Kayseri Valiliği de doğruladı. Buna göre Suriyeli mülteci gözaltına alındı.

İşte valiliğin konuyla ilgili açıklaması:

"Danişmentgazi Mahallesi'nde Suriye uyruklu bir şahsın küçük yaştaki Suriye uyruklu bir çocuğa yönelik taciz davranışı neticesinde emniyet birimlerimizce şahıs gözaltına alınmış olup çocuğumuz ise birimlerimizce koruma altına alınmıştır. Konu tarafımızca titizlikle takip edilmekte olup vatandaşlarımızı itidalli davranarak resmi makamlarca belirtilen açıklamalar haricinde herhangi bir eylemin içinde olmamaları hususunda kamuoyuna saygıyla sunulur."

Kayseri Valiligi Suriyeli Taciz Aciklamasi Kopya

KAYSERİ İL EMNİYET MÜDÜRÜ AYDIN: "EVLERİNİZE GEÇİN, BİZ GEREKENİ YAPACAĞIZ, BUNUN SÖZÜNÜ VERİYORUM"


Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde yabancı uyruklu bir kişinin bir çocuğu taciz ettiği iddiasının ardından bölgeye gelen İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, "O şahsın ve ailesiyle ilgili sınır dışı dahil her türlü işlemlerinde size söz veriyorum. Bir hafta sonra tekrar bu mahalleye geleceğim, bu olayla ilgili neler yaptığımızı söyleyeceğim" dedi.
İHA'nın bildirdiğine göre, Danişmentgazi Mahallesi’nde yabancı uyruklu bir kişi, 5 yaşındaki yabancı uyruklu çocuğu taciz etti. Olayın ardından toplanan kalabalık grup, şahsı almak için taşkınlık çıkardı. İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın da bölgeye gelerek, yaptığı açıklamada, "Tepkinizi gösterdiniz. Sizi anladık, mesajınızı aldık. Bundan sonraki yapacağınız her türlü hareket sizinle ilgili konulara dönecek. Buradaki mağdur şahıs Türk değil. Şu anda şüpheli şahıs gözaltında. Mağdur şahsın sağlığıyla ilgili herhangi bir problem gözükmüyor. O şahsın ve ailesiyle ilgili sınır dışı dahil her türlü işlemlerinde size söz veriyorum. Bir hafta sonra tekrar bu mahalleye geleceğim. Bu olayla ilgili neler yaptığımızı söyleyeceğim. Lütfen ailelerinizi alın, evlerinize geçin. Biz gerekeni yapacağız, bunun sözünü veriyorum" ifadelerini kullandı.
 

VATANDAŞLAR BÖYLE PROTESTO ETTİ:

Kaynak: HABER MERKEZİ