Süper Lig’de 16. hafta maçları, hakem Halil Umut Meler’in saldırıya uğraması sonucu ertelendi. Bu durum, cezalı durumdaki futbolcuların hangi maçlarda forma giyemeyeceklerini de etkiledi. Bazı takımlar, cezalı oyuncularını daha zorlu maçlarda kaybederken, bazıları ise daha kolay maçlarda oynayamayacaklar.

Cezalı futbolcuların durumu

Galatasaray’ın kalecisi Fernando Muslera, sarı kart cezası nedeniyle Sivasspor deplasmanında oynamayacaktı. Ancak erteleme sonrası cezasını iç sahada Fatih Karagümrük ile yapılacak maçta çekecek. Aynı şekilde, Fenerbahçe’nin Samet Akaydin’i de Kadıköy’deki maç yerine Kayserispor deplasmanında cezasını tamamlayacak.

Fatih Karagümrük ise Galatasaray ile oynayacağı maçta üç oyuncusundan yoksun kalacak. Güven Yalçın, Otabek Shukurov ve Federico Ceccherini, sarı kart cezaları nedeniyle bu maçta forma giyemeyecekler. Bu da Karagümrük’ün işini zorlaştıracak.

Ankaragücü’nün Ali Sowe ve Çaykur Rizespor’un Emirhan Topçu ise kırmızı kart cezaları nedeniyle ertelenen maçlarının ardından cezalarını çekecekler. Ali Sowe, Alanyaspor yerine Hatay ile oynayacak. Emirhan Topçu ise Beşiktaş yerine Pendikspor ile karşılaşacak.

Antalyaspor’da ise iki oyuncu cezalı duruma düştü. Adam Buksa, sarı kart cezası nedeniyle Pendikspor yerine Kasımpaşa ile oynayacak. Erdal Rakip ise direkt kırmızı kart gördüğü için Pendikspor ve Kasımpaşa maçlarında oynamayacak. Başakşehir FK’dan Jerome Opoku da ikinci sarı karttan kırmızı kart gördüğü için Kasımpaşa maçı ertelendiği için Sivasspor maçında cezalı olacak.

Cezalı futbolcuların listesi

Süper Lig’de 16. hafta yerine 17. haftada cezalarını çekmeye başlayacak oyuncuların listesi şu şekilde:

Fernando Muslera - Sarı kart

Gençlerbirliği, Pendikspor maçının hazırlıklarını tamamladı Gençlerbirliği, Pendikspor maçının hazırlıklarını tamamladı

Samet Akaydin - Sarı kart

Güven Yalçın - Sarı kart

Otabek Shukurov - Sarı kart

Federico Ceccherini - Sarı kart

Adam Buksa - Sarı kart

Ali Sowe - Kırmızı kart

Emirhan Topçu - Kırmızı kart

Erdal Rakip - Kırmızı kart

Jerome Opoku - Kırmızı kart

Kaynak: DHA