ŞOK Marketler’den kadın kooperatiflerine tam destek

ŞOK Marketler, kadın kooperatiflerini ürünlerini mağazalarında müşterileriyle buluşturuyor. "ŞOK'ta Ben Varım" projesiyle kadınlara destek oluyor.

Abone Ol

ŞOK Marketler, “ŞOK’ta Ben de Varım” projesiyle kadın girişimciliğini desteklemeye ve kadın kooperatiflerinin ürünlerini Türkiye genelindeki mağazalarında müşterileriyle buluşturmaya devam ediyor. Bu önemli girişimin dönüştürücü etkisini yerinde görmek amacıyla UN Women (Birleşmiş Milletler Kadın Birimi) Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Direktörü Belén Sanz Luque, ŞOK Marketler’i ziyaret etti. Ziyarete Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker ve ŞOK Marketler CEO’su Uğur Demirel de ev sahipliği yaptı. Kadın kooperatiflerinden temsilcilerin de katıldığı bu buluşma, kadınların ekonomik açıdan güçlenmesini hedefleyen bu projenin sosyal etkilerini yerinde inceleme fırsatı sundu.

“ŞOK’ta Ben de Varım” projesi, Yıldız Holding Kadın Platformu’nun en önemli çalışmalarından biri olarak dikkat çekiyor. Proje, kadınların ekonomik ve sosyal hayatta daha güçlü bir yer edinmelerine katkı sağlamayı amaçlıyor. Ziyaret sırasında, bu girişimin başarısına ve kadın kooperatifleriyle kurulan iş birliklerinin olumlu sonuçlarına dair pek çok bilgi paylaşıldı. Proje kapsamında Hatay, Adana ve Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin farklı bölgelerinden kadın kooperatiflerinin el emeği ürünleri, ŞOK Marketler’in seçili mağazalarında müşterilere sunuluyor. Bugüne kadar 100 bini aşkın ürün satın alındı ve 10 milyon TL’den fazla ekonomik değer yaratıldı.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker, yaptığı değerlendirmede, “Kadınlara iş dünyasında fırsat eşitliği sunulması ve kapsayıcılık, global değerlerimizin temelinde yer alıyor. Yıldız Holding Kadın Platformu ile ekosistemimize yayılan projelerle daha sürdürülebilir bir gelecek için çalışıyoruz. 'ŞOK’ta Ben de Varım' projesi de bu çabalarımızın en gurur verici örneklerinden biri” dedi.

ŞOK Marketler CEO’su Uğur Demirel ise projeye dair görüşlerini, “Kadın kooperatiflerinden aldığımız ürünleri 250’ye yakın mağazamızda müşterilerimizle buluşturduk. Amacımız bu sayıyı artırarak, daha fazla kadının ekonomik gücünü artırmasına katkı sağlamak” sözleriyle dile getirdi.

UN Women Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Direktörü Belén Sanz Luque de ŞOK Marketler’in bu girişimini büyük bir takdirle karşıladıklarını ifade ederek, “Cinsiyete duyarlı satın alma uygulamalarının, ekonomik kalkınma kadar çeşitliliği ve eşitliği teşvik etmesi büyük önem taşıyor. Yıldız Holding’in bu alanda verdiği taahhütlere hızlı bir şekilde ulaşması, bizi oldukça memnun etti” dedi.

ŞOK Marketler, kadınların ekonomik olarak güçlenmesi ve sosyal hayatta daha güçlü bir ses bulmalarına olanak tanımak amacıyla, bu proje gibi sorumlu satın alma uygulamaları ile topluma katkı sağlamaya devam ediyor.