İYİ Parti içerisindeki parti içi gerginlik ve tartışmalar devam ederken, ittifak senaryoları hala masada. İYİ Parti, genel idare kurulu (GİK) toplantısında aldığı kararla 81 ilde tek başına seçime hazırlanıyor. Genel Başkan Akşener, her fırsatta belediye başkan adaylarını açıklıyor. Ancak GİK içerisindeki bazı muhalif isimler ve kurmaylar, farklı görüşler taşıyor. Akşener'in Ankara'da aday gösterme planlarının son aşamada olduğu bilinirken, bazı kurmaylar Ankara ve İstanbul'daki mevcut belediye başkanlarını desteklemeyi savunuyor. Özellikle Ankara'da Mansur Yavaş'a karşı aday çıkarılmasına karşı çıkan önemli isimler olduğu iddia edildi.

Bu tartışmalar devam ederken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, önceki gün Akşener'i partisinin genel merkezinde ziyaret etti. Yavaş, bu görüşmeyi "nazik bir ziyaret" olarak tanımladı.

Diğer yandan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da hafta başında Akşener'le telefonda görüştü. İmamoğlu, yaptığı açıklamada yüz yüze bir görüşme planlarının olmadığını, ancak her an görüşme yapabileceklerini belirtti ve "Yakında biz de ziyaret yaparız" dedi.

İYİ Parti kurmayları, bu görüşmelerin devam edeceğini ve büyükşehirlerde iş birliği yapılması konusunda iki parti arasındaki temasların devam edeceğini belirtti.

CHP'den gelen bazı kurmaylar da önümüzdeki günlerde Özel ve Akşener arasında bir görüşme olabileceğini dile getirdi.

AK Parti'li Vahit Kirişci'nin damadı Mehmet Özcan son yolculuğuna uğurlandı AK Parti'li Vahit Kirişci'nin damadı Mehmet Özcan son yolculuğuna uğurlandı

 İYİ Parti'den üst düzey bir yetkili ise "Sayın Akşener'i etse etse İmamoğlu ikna eder" yorumunu yaptı. İki parti kurmayları da gelecekte bazı bölgelerde iş birliği için parti liderlerinin bir araya gelebileceğini öngörüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ