Siyasetçi Dr. Sinan Oğan’ın katılımıyla Türkiye İttifakı Partisi’nin Adana ve Mersin il başkanlık binaları törenle açıldı.

Söz konusu açılışlarda, partinin Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selen Akabilir, Kadın Kolları başkanı Amine İlknur Tombul, Adana İl Başkanı Kutfedi Kılınç, Mersin İl Başkanı Orhan Çetinkaya ile il yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.

Sinan Ogan Mersin 01

TÜRKSAM Başkanı Dr. Sinan Oğan konuyla ilgili X hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Bugün Türkiye İttifakı Partisi Mersin İl Başkanlığımız ve Adana İl Başkanlığımızın il binası açılışlarını gerçekleştirdik. Sayın il başkanlarımız, il yöneticilerimiz ve ilçe başkanlarımız ile Kadın Kolları ve Gençlik Kolları başkanlarımız olmak üzere emeği geçen ve açılışlarına davet eden, açılışlara teşrif eden tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Türkiye İttifak’ta buluşuyor…”

Partinin Adana açılışıyla ilgili hazırlanan basın bülteninde Sinan Oğan’ın genel başkan olarak zikredilmesi dikkat çekti. Zira partinin internet sitesinde genel başkan olarak Mehmet Sağlam görülüyor.

Oğan, Adana il başkanlığının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde teşkilatlandırmayı sürdürdüklerini ve son 1 yılda 50’den fazla il ve ilçelerde teşkilatlarının açılışlarını yaptıklarını ifade etti.

MİLLİYETÇİ MUHAFAZAKAR İLE ATATÜRKÇÜLER

Türkiye İttifak Partisi olarak ülkenin yüzde 68’ni barındıran milliyetçi muhazafakâr ile Atatürkçü ittifakı bir araya getirmeyi hedeflediklerini kaydeden Oğan, 2028’de Türkiye’de yeni bir siyasetle yönetilmeye başlanacağını savunarak şu ifadeleri kullandı:

“Milliyetçiler vatanseverler hala dağınık bir manzara arz ediyorlar ve biz bu önümüzdeki 3 yıl içerisinde toplumu birleştiren, şovdan uzak hassasiyetle çözüm üreten bir siyaset anlayışıyla toplumu birleştirerek siyaseten, siyasete genç bir nesil getireceğiz ve ülkeyi yönetmeye geliyoruz.”

Sinan Ogan Adana Mersin 02

GİZLİ KAPILAR ARDINDA SİYASET

“Gizli kapılar ardında siyaset yapmadık ve yapmayız ve her şeyi açık bir şekilde Türk halkı ile paylaşıyoruz ve paylaşmaya devam edeceğiz. Ülkemizin kurucu unsurları Türk Milliyetçileri, Atatürkçüler, Kuvayı Milliyeciler ve ulusalcıları temsil eden bir yapı ile asgari müşterekte uzlaşarak geniş tabanlı bir parti oluşturduk. Türk siyasetine yeni bir soluk olmak için bir adım öne çıktık. Biz genç ve her biri alanında uzman kadrolarla görevimize devam ederken, bu yolda bize inanan ve güvenen bizlere destek veren, bizlerle yol yürüyen, bu yolda bizlere desteklerini sürdüren tüm partililere teşekkür ediyorum.”

Sinan Oğan’ın sözlerinden yol haritası ve niyeti açıkça belli oluyor. Fakat partinin genel başkanı olup olmadığı pek anlaşılmıyor gibi duruyor.