Sen varsan bu hayat var...Sen var edildin ve hayat bahşedildi sana. Kimse kimsenin hayatını yaşamak için gelmedi. İçinden geçip geldiğimiz hayatta  gördük ki herkes birbirinin yerine yaşamak gibi bir kaygı ve  telaş icinde.
Oysaki sen bir tanesin, biricik olanın kiymetlisisin. Sendeki sen; bakıyor uzaktan sana yıllardır, ne zaman farkedecek beni diye...Sen, seni bekliyor. Görmeni, yanına çağırıp kucaklamani sevgiyle...bütün hallerinle seni olduğun gibi kabul etmeni bekliyor. Oysaki sen başkalarının aynı şeyi senin için yapmasını bekliyorsun. Bu duraktan bu otobüs geçmiyor sevgili arkadaşım. Burası dünya, ve sen dünya ya hoşgeldin.
Kendini anlamadan başkasını anlaman mümkün mü?
Kendini bilmeden Rabbini nasıl taniyabilirsin ?
Kâinatı evreni bir ikram olarak görmeden nasıl meydan  okuyabilirsin ? Mümkün mü ? ilim dedigin seni sana anlatır, sonra Rabbini, sonra onun hatrina insanları hayatı tek tek, anla anlayabilirsen. İnsanoğlunun işine akil sır ermez, konuşur söyler en acımasızindan. Aldırma dedik ya, burası dünya. Ve sen dünyaya hoşgeldin yeniden.
Seni seveni ayrı gayrı sanma, senin özündeki sevginin sana yansımasıdır o, manevi rızık dediğimiz güzel ikramlardan. Eş, dost, akraba, çoluk çocuk, kardeş... Hepsi seni sana anlatan sayfalar...En karanlık yanını görürsün bazen, senden yansıdığını bilmeden suclarsin...çok sevilirsin, yine karşındakinden bilip onu yüreğinde koyacak yer bulamazsın. Halbuki sana sevginin kaynağını cömertçe akıtan bütün güzelliklerin  tohumlarını bir bir yüreğine eken, vicdan, merhamet, akıl, muhakeme ve adalet duygularını en fıtri şekilde sabitleyip; onları sulayip yesertmen için vesileler gönderen var...bu nedenledir ki, hayatımıza giren iyiyi, kötüyü hissettiren kim varsa; sana yakın, seni tanıyıp bilene, yaratana yakın kilmak içindir. Kızmak, yargılamak ötekilestirmek, hepsi kendi handikaplarimiz. Çık cikabilirsen...çok da güzel olur!
Sövene dilsiz, dövene elsiz derken; herşeyin Ondan sana, senden de yine sana bir ögreti olarak geldiğini bilmek, şükür ve teslimiyetle bu güzel yolculuğu sevgiyle kabul etmek...bütün mesele bu. Güzel bir ahiret arzu ediyorsak, elimizdekilerle neyi nasıl dizayn ediyor, ne kadar nimete ne kadar şükrediyoruz? Buna bakmak en güzel had bilmek değil midir? Senin mutluluğun, şükürlü olmanın da hal dilidir nihayetinde. Razı olunan olmak istiyoruz. Rizayi ilahisine mazhar olabilmek en büyük dilegimiz...O halde "razı olmaktan" başlamak", ne güzeldir. Hepimize hayırlı mübarek olsun o halde. Rabbim farkindalikla gayret eden kullarını sever, öyle de güzel yardım eder ki, sana yine sadece mutlu olmak kalır. Ne güzelsin Allah'ım...biz kullarını da böyle güzel duygularla donattigin için, yazarak ve okuyarak bu duyguları paylaşma imkanı sundugun için hepimiz adına sana şükranlarımızı arz ediyorum. Sonsuz şükürle. 
Selam ve muhabbet ise, siz dostlarıma sevgiyle ...ve yine kendimden kendime.