Türkiye'de gündemi sarsan ve futbol dünyasının ünlü isimlerinin de adının karıştığı Fatih Terim Fonu skandalında her gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Şu an cezaevinde tutuklu bulunan Seçil Erzan'ın tehdit edildiğini ileri sürdüğü görüntülerin aslında kendi rızasıyla çekildiği belirtiliyor.

Tehdit yok! Kendi rızasıyla çekildi

Seçil Erzan'ın tehdit altında çekildiği iddia edilen video hakkındaki detaylar gün yüzüne çıktı. Videoyu çeken Mojitaba Hakani'nin avukatı Sabih Sorucu, öne sürülen zorla çekildiği iddialarına karşı çıkarak, videonun Seçil Erzan'ın evinin önünde, Seçil'in Hakani'ye senet imzalatması nedeniyle çekildiğini ifade etti.

Sorucu, Seçil Erzan'ın 10 milyon dolar karşılığında verdiği bonoda, Süleyman Aslan'a güven sağlamak adına müvekkilini kullanarak parayı aldığını belirtti.

Banka müdürü Seçil Erzan'ın dolandırıcılık olayıyla ilgili tutuklanmasının ardından verdiği ifadede tehdit edildiğini söylemişti. İddiaların odak noktasındaki video ile ilgili Mojitaba Hakani'nin avukatı Sabih Sorucu, videonun 7 Nisan 2023 tarihinde Çorlu'da çekildiğini ve Seçil Erzan'ın evinin önünde, tehdit altında değil, kendi rızasıyla çekildiğini savundu.

Avukat Gökhan Ağdemir Ankara 2 Nolu Barosu Başkan adayı oldu Avukat Gökhan Ağdemir Ankara 2 Nolu Barosu Başkan adayı oldu

Görüntüler üzerinden yanlış algı oluşturuldu

Sorucu, "Yayınlanan bir haberle birlikte bütün medya kanallarında müvekkilin sanki zorla Seçil'i kaldırıp, götürmüş ve ona video çektirmiş gibi bir izlenim oluşturuldu. Yayına konu videoyu müvekkil kendi çekmiştir doğru. Seçil'in oturduğu site yeni imar edilen bloklar ve yan tarafı açık alan, orada kapının önünde çekilen video sanki ormanlık alanda yada boş bir arazide çekilmiş gibi lanse edilmiş. Bu doğru değil.

Görüntüleri polise biz teslim ettik

O videoyu müvekkilin Mali şubede müşteki şüpheli olarak ifadesinin alındığı sırada biz görevlilere kendimiz teslim ettik. Bizim müvekkilimizin dijital materyallerine el konulmamıştı. Herhangi bir şey yoktu. Biz kendi istediğimizle verdik. Herkes parasını kaptırmıştı. Müvekkilde parasını kaptırdı ama parasını kaptırmakla kalmayıp, bir de senet imzalatmıştı" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Sorucu, müvekkili Seçil'in görevden alınmasının ardından yaşanan olayları anlatarak, Seçil Erzan'ın Çorlu'ya gittiği haberini alınca müvekkilin kendisiyle konuştuğunu belirtti. Seçil'in, çaresizlik içinde, ağlamaklı ve intihar düşüncesiyle boğuştuğu bir durumda Mojitaba Hakani'nin müvekkilini kullanarak video çektiğini iddia etti. Ancak, Sorucu'nun belirttiğine göre, Seçil'in imza atmaya elverişli bir durumda olmaması nedeniyle video çekildi.

Avukat, "O video bir yerden çıkmış değil. O video bizim tarafımızdan mali şubeye teslim edilmiş bir video" dedi.

Banka yönetiminin haberinin olmaması normal değil!

Sorucu, müvekkilinin toplamda 290 bin dolar para verdiğini belirterek, banka yönetiminin bu işlemlerden haberdar olması gerektiğini savundu. Süleyman Aslan'ın bankadan çektiği 10 milyon lirayı Seçil Erzan'a teslim ettiğini ve ardından Seçil'in parayı farklı bir yere götürdüğünü ifade eden Sorucu, banka yönetiminin bu süreçten haberdar olmamasının normal olmadığını söyledi.

Kaynak: DHA