"Sanata Yaklaşmak"

Abone Ol

"Sanata Yaklaşmak"
Okul yıllarında; yazı yazmak, resim yapmak, kitap okumak, müzik dinlemek gibi bir takım faaliyetlerin tohumları atılmıştı kendi hayatımda. Okul yıllarından sonra gerçek hayata geçişte de bu faaliyetleri devam ettirmektir aslolan...Bu hepimiz için her zaman mümkün olmayabiliyor. Lakin hayatın gerçek koşuşturmaları yanında, bu aktivitelerin de hayatımızda yer alması çok önemli diye düşünüyorum.
Orta okul yıllarında yazmaya başlamıştım, sadece düz yazı olarak. Lise yıllarında, iki adet yağlı boya tablo yaptığımı hatırlıyorum ve birinin okulumun duvarına asıldığını da.Koroda yer almak, tiyatroda oynamak, defalarca yenilsek de basket takımında oynamak, insanın hayatında unutamayacağı kültürel zenginlikleri içermekte. Bizim evde türk sanat müziği dinlenirdi. Babamın plakalarını ailece oturur kahve eşliğinde dinlerdik.Ben bu yaşıma kadar şiir sevmezdim, türkü dinlemeyi de.


Asıl konuya gelecek olursak, evlatlarimin  eğitim öğretim gördüğü okulumuzla tanışana kadar. Şiir okumayı, şiir yazmayı, yazı hayatıma geri dönmeyi destekleyen, türkü dinlemeyi sevdiren bir okul oldu benim için. Sanatsal anlamda imkan ve alan açan okulumuzun şeffaf bakış açısı; bir okuldan ziyade; sanat  akademisi olmayi hak kazanmış bir sekilde yoluna devam etmekte.
Okul deyince; içinde bu farkındalığı, sanatı, emeği, öğrencilerine ve ailelerine yansıtan, milli ve dini değerlerine sahip çıkan bir kadrodan bahsediyorum.
Bır öğrencinin hayatına dokunabiliyorsa bir okul, gerçek anlamda amacına ulaşmış demektir.
Günümüzde sadece akademik başarısıyla ön plana çıkan ve sadece bununla yetinen ve yetinmesi gerektiğini düşünen okullar ve veliler var. Böyle bir ortamda  okulumuz akademik başarılarının yanısıra sanatsal anlamda da farkını çok net ortaya koymuş bir okul statüsündedir. Öğrencilerinin, ebeveynlerinin ve çevresinin de hayatına dokunan yaşamsal bir akademi niteliğindedir. Manevi anlamda, sosyal anlamda nezaketin karşılık buldugu bir iyilik kapısı olmayı da başarmıştır.
Bütün bunlari birer örnekle anlatmak isterdim, hiçbiri mübalağa olmaksızın yaşanmışlıklar üzerinden tespit ettiğim özellik ve niteliklerdir.Birer cümle ile özetlemek gerekirse;
Sanatı sevdiren okul.
İyilik kapısı
Her branşta sürdürülebilir bir istikrar.
İletişim, dayanışma odaklı güzel kazanimlar ve faaliyetlerin yer aldığı kültürel bir kurum.
Şiiri sevdiren okul
Türküyü sevdiren okul
Başarıların takdir edildiği bir okul
Sevgiyle, güler yüzle yoluna devam eden bir okul...
İnsanlar geçici, öğrenciler mezun olup okullarından ayrilsalar bile, hayatlarında iz bırakan, geriye güzel dostluklarin kaldığı, kuruluş amacındaki ulviligi koruyan bir okul olarak, herzaman duamizda da yer alan bir okul olarak bizlerdeki yerini koruyacaktır inşallah. Vatana millete ve insanlığa faydali nice nesiller yetiştirmesi nasip olsun, selamet ve huzurla...
Şefkat okullarına ve kıymetli Şefkat kadrosuna selam ve hürmetlerimle, iyi ki varlar