Yaşam

Sakın bu bitkilere evde bakmayın! Adeta tehlike saçıyorlar

Ev dekorasyonunda iç mekana yerleştirilen bitkiler sadece estetik değil, aynı zamanda iç mekana enerji katıyorlar. Ancak, bitkilerin seçimi ve bakımı önem arz ediyor. Bazı bitkiler, iç mekanda uygun olmayabilir ve zarar verebilir ya da evdeki canlıların sağlığını etkileyebilir.

Abone Ol

Evde yetiştirilen bitkiler dekorasyonu tamamlar ve doğal bir enerji katar, ancak bazı bitkilerin ev içinde bulundurulması riskli olabilir.

İşte dikkat edilmesi gereken bazı bitkiler:

Ardıç Bonsai Ağacı: Ardıç bonsai ağaçları, alerjik reaksiyonlara sebep olabilen türlerden biridir. Burun tıkanıklığı ve göz sulanmasına neden olabilir.

Zakkum: Görünümü masum olsa da zakkum zehirli bir bitkidir. Evde bulundurulması önerilmez ve bitkiye yaklaşırken dikkatli olunmalıdır.

Difenbahya: Bakımı kolay olmasına rağmen, kedi ve köpekler için zehirleyici olabilen kalsiyum oksalat içerir.

Sukulent: Popülerlikleri artmasına rağmen, bu bitkilerde görülen ‘unlu bit’ adı verilen zararlı böcekler diğer bitkilere bulaşabilir ve sorun yaratabilir.

Kaladyum: Evde bakılması önerilmeyen bu bitki, evcil hayvanlar ve insanlar için zehirli kabul edilir.

Ağlayan İncir: Astım veya lateks alerjisi olanlar için sorun yaratabilir, yaprakları toz tutma eğilimindedir ve yüksek lateks içeriği nedeniyle alerjiyi tetikleyebilir.

Areca Palmiyesi: Örümcek ve diğer zararlıları barındırma eğilimindedir ve bakımı biraz dikkat gerektirir.