Asayiş

Sahte alkol şebekesine yılbaşı operasyonu: 50 gözaltı

İstanbul merkezli 8 ilde sahte alkol imalatı ve kaçakçılığı yapan şebekeye yönelik operasyonda 50 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin turizm bölgelerindeki tesislere sahte içki göndermeyi planladıkları ortaya çıktı. Operasyonda 150 milyon liralık sahte içki ve malzeme ele geçirildi.

Abone Ol

Şebeke üyeleri kimya ve dezenfektan firması sahibi çıktı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü, yılbaşı öncesi sahte alkol imalatı ve kaçakçılığı yapan şebekeyi 10 ay süren teknik ve fiziki takip sonucu çökertti. Dün 8 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda 50 şüpheli gözaltına alındı. Şebeke üyelerinin kimya ve dezenfektan alanında faaliyet gösteren firma sahipleri olduğu belirlendi. Şüphelilerin, etil alkolü “Yüzey Temizleyici” ve “İçilmez” ibareli etiketlerle kargo ve nakliye firmaları aracılığıyla sahte alkol imal eden ve kendi alkollü içkisini yapmak isteyen kişilere sattıkları tespit edildi. Şüphelilerin, alıcılarla sosyal medya üzerinden iletişim kurdukları da anlaşıldı.

Turizm bölgelerine sahte içki göndermeyi planlıyorlardı

Şebeke üyelerinin ayrıca yasadışı yollarla şişelenmiş alkol imal ettikleri ve üzerine sahte bandrol yapıştırdıkları ortaya çıktı. Şüphelilerin, kendilerini yasal alkollü içki ithalatçısı olarak tanıtarak turizm bölgelerindeki tesislere sahte içki göndermeyi planladıkları belirlendi. Şüphelilerin, suç işlemek ve menfaat sağlamak amacıyla örgütlü bir şekilde hareket ettikleri tespit edildi.

150 milyon liralık sahte içki ve malzeme ele geçirildi

Operasyonda 51 ton 427 litre etil alkol ve 370 litre alkol aroması, 44 bin 773 şişe dolu alkollü içki, 21 bin 375 boş içki şişesi, 18 bin 600 içki şişesi kapağı, 10 binin üzerinde sahte bandrol ve 255 bin 383 alkol etiketi ile birlikte kapaklama makinesi, 8 su motoru ve 1 adet havalandırma fanı ile sahte içki sevkiyatında kullanılan 10 araç ve muhtelif malzeme ele geçirildi.

Ele geçirilen sahte içki ve malzemenin piyasa değerinin 150 milyon lira olduğu bildirildi. Gözaltına alınan şüpheliler İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesine götürüldü. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.