Dünya

Rusya, Ukrayna’da savaşan çok sayıda yabancı paralı askerleri öldürdüğünü duyurdu!

Rusya Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, içinde Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin yanı sıra yabancı paralı askerlerin de bulunduğu üç düşman kamyonetini imha ettiğini belirtti.

Abone Ol

Rusya Savunma Bakanlığı gazetecilere yaptığı açıklamada, Vostok’daki Rus birliklerinin, Ugledar yakınlarında Ukrayna Silahlı Kuvvetleri birimlerinde savaşan çok sayıda yabancı paralı askeri imha ettiğini belirtti.

Açıklamada şu ifadeler de yer aldı:

“Vostok birlik grubunun oluşumlarından birinin motorlu piyade birimleri, gün boyunca aktif savunma sırasında, özel askeri operasyonun Yuzhnodonetsk yönünde Ugledar yakınlarındaki savaşlarda Ukrayna Silahlı Kuvvetleri birimlerinin dört saldırısını püskürttü.”

Rus haber ajansı RIA Novosti’nin bildirdiğine göre, Trans-Baykal Bölgesi'nden "Gavz" çağrı işaretli bir müfreze komutanının bulunduğu altı asker, topçu ateşi ve havan desteğiyle üstün düşman kuvvetlerinin saldırılarını püskürtmeyi başardı.

Söz konusu aynı habere göre, Rus askeri yetkili, “Radyo dinleme ve objektif izleme verileri, savaş sırasında motorlu tüfeklerimiz tarafından imha edilen Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin saldırı birimlerinin bir parçası olarak çok sayıda yabancı paralı askerin bu çatışmaya katıldığını doğruladı” ifadelerini kullandı.

Rusya Savunma Bakanlığı açıklamasında, çatışma sonucunda, içinde Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin yanı sıra yabancı paralı askerlerin de bulunduğu üç düşman kamyonetini de imha ettiğini kaydetti.

Kocasını tek yumrukla öldürdü! Sebebi ise Dubai tatili! Kocasını tek yumrukla öldürdü! Sebebi ise Dubai tatili!