Dünya

Rus komando komutanı Alaudinov Kursk’ta Ukrayna’yı püskürttüklerini duyurdu

Rus komando subayı Kursk’ta Ukrayna’yı püskürttüklerini duyurdu Rusya Savunma Bakanlığı Ana Askeri-Siyasi Bürosu Başkan Yardımcısı ve Akhmat Komando Birliği Komutanı Tümgeneral Apti Alaudinov, Kursk bölgesinde Ukrayna kuvvetlerine karşı gerçekleştirilen operasyonlarda önemli başarılar elde ettiklerini açıkladı.

Abone Ol

Alaudinov, Rus birliklerinin bir gün içinde Ukrayna'ya ait beş zırhlı savaş aracı, beş pikap, bir mayın temizleme robotu, iki kamyon ve bir tankı imha ettiğini bildirdi. Rus resmi haber ajansı TASS’ın, Telegram'da paylaştığı bir videoya dayandırdığı habere göre, Alaudinov, "Bugün yoğun ve zor bir gün geçirdik. Sabahın erken saatlerinden itibaren çatışmalar yoğun bir şekilde devam etti. Düşman tüm gücünü üzerimize yöneltti, ancak elimize geçen her şeyi imha ettik," dedi.

Operasyon sırasında elde edilen başarılardan memnuniyet duyduğunu ifade eden Alaudinov, "Bulunduğumuz yerde kendimize güvenimiz tam. Düşman ne kadar kuvvet toplarsa toplasın, Tanrı bizim yanımızda ve kaybetmemize izin vermeyecek. Düşmanın tüm yedeklerini tamamen yok edeceğiz," şeklinde konuştu.

İttifakgazetesi.com