Spor

Rıdvan Dilmen'den Fenerbahçe için Avrupa tahmini

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin Kadıköy'de Spartak Trnava'yı 4-0 mağlup ederek son 16 takım arasına kaldığı karşılaşmayı değerlendirdi. Sarı-lacivertli ekibin finale kadar gidebilecek kalitede olduğunu ileri sürdü.

Abone Ol

Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin Spartak Trnava'yı 4-0 mağlup ettiği UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu maçını analiz etti.

Dilmen, sarı-lacivertli takımın Konferans Ligi'ndeki performansıyla ilgili dikkat çekici bir iddiada bulundu.

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin sahasında Spartak Trnava'yı 4-0 mağlup ettiği UEFA Avrupa Konferans Ligi maçını Sports Digitale'da değerlendirdi.

Dilmen ayrıca, Fenerbahçe'nin transfer gündemi hakkında da görüş belirtti.

Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin maçı daha farklı kazanacağını öngördüğünü belirterek, "Kendi beklentim 7, 8 gibi bir skordu. Fenerbahçe'nin birçok pozisyonu vardı. Sezon başında, 'Fenerbahçe bu grupta yarı finale çıkar' diye düşünüyordum. Grubun favorisi Fenerbahçe'ydi ve bugün neredeyse tamamen ilk 11'le sahaya çıktık. Maçın sonunda seyirci, 90+4'te verilen yanlış bir karara rağmen takımdan kopmadı." şeklinde ifade kullandı.

Tek kötü performans Trabzon'a karşıydı

Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin bu sezon ideal kadrosuyla Trabzonspor maçında dışında kötü bir performans sergilemediğini belirterek, "Fenerbahçe'nin oynadığı futbol genel olarak iyiydi. Sadece Trabzonspor maçında kötü bir oyunla puan kaybı yaşandı, ki bu maç dışında ideal kadro ile kötü bir performans görmedik, Adana Demirspor maçı da dahil." şeklinde konuştu.

Avrupa'nın en ilginç grubu

Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin grubunun, bu sezon Avrupa'daki en dikkat çekici gruplardan biri olduğunu belirterek, "Bu sezon Avrupa'nın en ilginç gruplarından biri Fenerbahçe'nin bulunduğu grup oldu. Ludogorets'in 5. haftada Trnava deplasmanında uzatmalarda attığı golle birinci sıraya yükseldik. Bu gol olmasa, matematiksel olarak birinci olma şansımız olmayacaktı." dedi.

Sonuçlar adil skorlar adaletsiz

Dilmen, Fenerbahçe'nin grubundaki sonuçların adil olmadığını, skorların adaletsiz olduğunu belirterek, "Nordsjaelland, Fenerbahçe ve Trnava'ya toplamda 13 gol attı. Bu takımın devre dışı kalması adaletsizlik. Biz ağır siklet takımıydık, onlar orta siklet. Sonuç olarak adaletli bir tablo çıktı, ancak skorlar adaletsizdi. Fenerbahçe, bu grupta kimseden 6 gol yese bile bu durum şansa bağlı." dedi.

Savunma çok hızlı

Dilmen, Fenerbahçe'nin savunma hızına vurgu yaparak, "Fenerbahçe'nin, ligimizin en iyi organizasyon takımı olduğuna inanıyorum. Hatta iddia ediyorum; 20 takımlı ligimizde 4x100 bayrak yarışı düzenleseniz, Fenerbahçe savunması uzak ara birinci olurdu. Sağ bek Osayi, sol bek Ferdi, Oosterwolde ise çok hızlı, Djiku ise çok tempolu bir performans sergiliyor." dedi.

Dzeko Fener'de kalmalı

Dilmen, Dzeko'nun futbolu bıraktıktan sonra Fenerbahçe'de kalmasını dile getirerek, "Dzeko'nun Fenerbahçe'de uzun yıllar daha görev almasını isterim. Belki 1 yıl daha futbol oynayabilir ve ardından Fenerbahçe'nin yönetim kadrosunda yer alabilir. Böyle uluslararası bir markanın Fenerbahçe'de bulunmasını arzularım." şeklinde konuştu.

Fenerbahçe finali görür!

Dilmen, Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde final oynayacağını öngörerek, "Nordsjaelland kazanmış olsaydı, grup ikincisi olacaktık, ancak Fenerbahçe'nin sadece 2 maç fazladan oynayacağından emin olabiliriz. Fenerbahçe'nin 16'ya kalmayı ve hatta çeyrek finale çıkmayı başaracağını düşünüyorum. Atina'daki finali göreceğini düşünüyorum gibi geliyor bana." ifadelerini kullandı.

Dilmen, Fenerbahçe'nin kadrosunun Şampiyonlar Ligi seviyesinde olduğunu belirterek, "Taraftarın ve yönetimin önceliği lige odaklanmak. Bence Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi seviyesinde bir kadro kurmuş olabilir, ancak bu ligin favorilerinden biri olmaları, oyun tarzlarına da yansıyor." dedi.

Fenerbahçe'nin transfer gündemine de değinen Rıdvan Dilmen şu ifadelerle sözlerini noktaladı:

Dilmen, Fenerbahçe'nin transfer politikasına ilişkin görüşlerini paylaşarak, "Fenerbahçe'nin fazla transfer odaklı olmasından yana değilim. Aceleci olmamaları önemli. Eğer bir oyuncu gitmeyi düşünüyorsa, mesela Batshuayi, onun yerine Dzeko'ya yakın kalitede bir forvet transfer edilmeli. Ryan Kent ayrılıyorsa, sağ ayaklı bir kanat oyuncusu düşünülebilir." şeklinde konuştu.

"Irfan Can'ın bu kadar formda olmaması durumunda Cengiz Ünder'in eleştirilere daha fazla maruz kalabileceğini düşünüyorum. Batshuayi'nin takımdan ayrılması gündemdeyse, şimdiden kaliteli bir santrafor arayışına geçilmeli. Umut Nayir, futbol camiasındaki kardeşimiz olsa da, mevcut performans farkı göz önüne alındığında takımdaki uçurum belirgin hale gelmiştir."