Spor

Rıdvan Dilmen Trabzon'daki olaylı maçı değerlendirdi

Abone Ol

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe'nin Trabzonspor'u deplasmanda 3-2 mağlup ettiği maçı yorumladı.

Ntvspor'un haberine göre; Rıdvan Dilmen, maçın hakemi Halil Umut Meler ve yardımcılarının performansını eleştirerek, Batshuayi'nin TFF, MHK ve hakem triosunu kurtardığını ifade etti.

Dilmen, Fenerbahçe'nin Trabzonspor maçında fiziksel olarak direnç göstermesinin büyük değer taşıdığını vurgulayarak, "Bugün Fenerbahçe, kurumlar, bireyler ya da kim olursa olsun herkesi yenmiştir. Bugün 2-2 ile sonuçlanmış olsa bile benim için kazanan bir Fenerbahçe vardı" dedi.

Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın geri dönüşünden sonra Fenerbahçe'nin bu maça mental olarak hazırlanmasının zor olduğunu ifade ederek, "Fenerbahçe bugün berabere kalsaydı, bence işi bitmiş olurdu" şeklinde konuştu.

Ünlü futbol yorumcusu, maçın iptal edilmesi gerektiğini belirterek, "İlk yarı bir uyarı, ikinci yarı bir uyarı. Hala devam ediyorsa, gireceksin soyunma odasına ve 'Hadi Allah'a ısmarladık' diyeceksin" dedi.

Şampiyonluk yarışının, RAMS Park'taki derbiye odaklandığını belirten ünlü yorumcu, "Şöyle düşünelim; Fenerbahçe, Galatasaray maçına kadar 18 puan alsa bile işi bitiremez. Galatasaray'ın 5-6 puan kaybetmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Şu anki durumda, derbide Galatasaray'a beraberliğin yeteceğini hatırlatan Rıdvan Dilmen, "Şimdi Galatasaray'ın 2 maçı berabere kalma veya 1 maçta berabere kalarak 1 maçı kaybetme lüksü de var. Sonuçta şampiyonluk yarışı, Galatasaray-Fenerbahçe derbisine kaldı" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek finalindeki Olympiakos eşleşmesine de değinen Dilmen, Sarı-Lacivertlilerin tur şansını yüzde 60 olarak değerlendirdi.