JAECOO 7 Türkiye’de satışa çıkıyor! İşte özellikleri JAECOO 7 Türkiye’de satışa çıkıyor! İşte özellikleri

Renault 5'ın tasarımı sızdı. Dünya Fikrî Mülkiyet Örgütü'ne yapılan başvuru, modelin retro detaylarına dair detaylı bir görünüm sunuyor.

motor1.com'un haberine göre: Teaser'larda yer alan bilgileri doğrulayan tasarım, kaputun üzerinde bir LED ekranla şarj durumunu gösteriyor. Ayrıca araçta iki adet şarj portu bulunuyor; biri sol ön çamurlukta, diğeri ise sağ ön çamurlukta konumlandırılmış.

renault 5-2

Modelin jant tasarımı korunurken, arka bölümde bazı değişiklikler dikkat çekiyor. Kırmızı ışık barı siyah bir versiyona dönüşmüş, Renault logosu ise arka bölümde kaldırılmış gibi görünüyor. Ön kapı kolları geleneksel, arka kapı kolları ise C sütununun içerisine gömülmüş.

renault 5-3

Renault 5 E-Tech, Clio ile aynı mimariye sahip olacak ve CMF-B EV platformunu kullanacak. Bu platform, maliyetleri düşürecek ve modelin donanım seviyelerini artıracak. Multi-link arka süspansiyonlar, Renault 5'in yol tutuşunu iyileştirecek özelliklerden biri olarak öne çıkıyor.

renault 5-4

İlk etapta 400 km menzile sahip bir versiyonla satışa sunulacak olan Renault 5 E-Tech, daha sonraki aylarda 40 kWh bataryalı bir giriş versiyonu ile genişleyecek. Henüz net olmamakla birlikte, modelin yüksek performanslı bir versiyonu da piyasaya sürülebilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ