Teknoloji

Rakiplerini geride bırakacak! Xiaomi'den yeni bir hamle geldi

Xiaomi, yeni amiral gemisi modelleri 14 ve 14 Pro’yu geçtiğimiz haftalarda Çin’de düzenlediği etkinlikle tanıttı. Snapdragon 8 Gen 3 işlemcili telefonlar, kamera özellikleriyle de dikkat çekti. Ancak Xiaomi, 14 Ultra modeliyle kamera konusunda sınırları zorlamaya hazırlanıyor.

Abone Ol

Dörtlü 50 Megapiksel kamera kurulumu

Çin’den gelen son haberlere göre Xiaomi 14 Ultra, serinin en üst seviye modeli olarak dörtlü kamera kurulumuna sahip olacak. Ancak 13 Ultra’da kullanılan sensörlerden çok daha iyilerine yer verecek. Söylentilere göre 14 Ultra, f/1.6 ila f/4.0 arasında değişen diyafram açıklığına sahip dört adet 50 Megapiksel kamera barındıracak.

Bu, Xiaomi 13 Ultra’daki f/1.9-f/4.0 diyafram açıklığına göre kullanıcılara daha fazla ışık alabilen ve daha net fotoğraflar çekebilen bir kamera deneyimi sunacak. Ayrıca sensörlerin ışığa daha duyarlı olması, gece fotoğrafçılığında da önemli bir avantaj sağlayacak.

Geniş zoom seçenekleri

Başka bir raporda ise 14 Ultra’nın kameralarının 0,5x, 1x, 3,2x ve 5x optik zoom’u destekleyeceği belirtildi. Bu da geniş açı, standart, telefoto ve periskop zoom lensler sunacağı anlamına geliyor. Hem değişken diyafram aralığı hem de geniş zoom seçenekleriyle 14 Ultra, kamera performansıyla rakiplerini geride bırakacak gibi görünüyor.

Diğer özellikler

Önceki sızıntılar, 14 Ultra’nın 120 Hz yenileme hızına sahip 6,7 inç 2K AMOLED ekranla geleceğini gösterdi. Snapdragon 8 Gen 3’ten gücünü alacak telefon, 50 Megapiksel 1 inç Sony sensör barındıracağı bildirildi. Telefonun ayrıca Android 14 tabanlı HyperOS’le geleceğini de hatırlatalım.

Xiaomi 14 fiyatlandırması 546 dolardan, 14 Pro ise 685 dolardan başlıyor. Bu da 14 Ultra’nın 700 dolar civarında bir fiyat etiketiyle piyasaya sürülebileceğini gösteriyor. Detaylı bilgilerin Mart ayında düzenlenecek lansmanda açıklanması bekleniyor.