ABD Savunma Bakanlığı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, ABD'den gelen uzun menzilli silahların Almanya'da ortaya çıkması halinde Rusya'nın orta menzilli silahların konuşlandırılmasına ilişkin tek taraflı moratoryumu kaldıracağı yönündeki açıklaması hakkında yorum yapmayı reddetti.

Rus resmi haber ajansı TASS’ın ABD’deki muhabirinin, Pentagon'un bu konuda yorum yapmaya hazır olup olmadığı yönündeki sorusuna yanıt veren resmi temsilcisi, "Hayır" dedi. Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığı, bu konuda yorum yapma taleplerine henüz yanıt vermedi.

Lübnan’daki telsiz patlamalarında ölü sayısı 14’e yükseldi Lübnan’daki telsiz patlamalarında ölü sayısı 14’e yükseldi

Putin, Pazar günü St. Petersburg'da düzenlenen bir donanma geçit töreninde, ABD'nin Almanya'ya daha uzun menzilli silahlar konuşlandırmaya başlaması halinde, Rusya'nın orta menzilli silahların konuşlandırılmasına ilişkin tek taraflı moratoryumdan çıkacağı konusunda Washington'ı uyarmıştı.

ABD ve Almanya, 10 Temmuz'da Washington'un 2026'dan itibaren Almanya'ya yeni silahlar konuşlandırmaya başlayacağını belirten ortak bir açıklama yayınlamıştı. Söz konusu bu silahlar, şu anda Avrupa'da konuşlandırılan diğer her şeyden daha uzun menzile sahip olacak.

İttifakgazetesi.com

Kaynak: HABER MERKEZİ