Dünya

Putin pankek teklifi ile ti'ye almıştı! ABD öyle bir cevap verdi ki!

ABD'nin Rusya Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Washington, silahların kontrolü meselesi konusunda Moskova ile iletişim kurmaya hazır olduğunu ifade etti. ABD'nin Rusya Büyükelçiliği açıklamasında, Rus yetkililerle doğrudan temas halinde olduklarını ve nükleer risklerin azaltılması ile silahların kontrolü konularında yeni anlaşmaların geliştirilmesi için Rusya ile diyalogu sürdürme niyetinde olduklarını belirtti.

Abone Ol

ABD’nin Rusya Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, Washington'un şu an itibariyle Moskova ile nükleer risklerin yönetimi ve 2026 sonrası dönem için, yani Stratejik Saldırı Silahları Anlaşması'nın (START, START 3) sona ermesinden sonraki dönem için yeni bir silah kontrol çerçevesi oluşturulması sürecine dahil etmeye hazır olduğu vurgulanarak, "Rus yetkililere doğrudan iletilen bu mesajı bir kez daha onaylıyoruz" denildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, uzun bir aradan sonra Çin'e resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Putin'in programına göre, oldukça geniş bir Çin ziyareti planlandı.

Putin, Rusya'nın hava kuvvetlerinin Karadeniz üzerinde stratejik Kincal füzelerle donatılmış savaş jetleriyle devriyelere başladığını açıkladı. Rus lider, bu adımın kimseye bir tehdit oluşturmadığını vurgulayarak, "Ancak emrimle Rus Hava ve Uzay Kuvvetleri, Karadeniz üzerindeki tarafsız bölgede kalıcı olarak devriye uçuşlarına başladı. Mig 31 savaş uçaklarımız Kincal füzelerini taşıyorlar ve bu füzeler bin kilometreden fazla menzile ve ses hızının dokuz katına sahiptir" şeklinde konuştu.

Pekin'deki Kuşak ve Yol zirvesinde bir konuşma yapan Putin, hipersonik füzelerin Ortadoğu'da artan gerilimlere karşı bir savunma önlemi olarak kullanılacağını savundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, gündeminde ABD'nin Ukrayna'ya gönderdiği uzun menzilli ATACMS tipi taktik füzelerin de olduğunu belirtti. Putin, bu konuyu şaka karışık bir şekilde ele alarak ABD Başkanı Joe Biden'a çay ve pankek teklifinde bulundu. Putin, "Madem Rusya savaşı kaybetti, o zaman ABD neden Ukrayna'ya ATACMS füzelerini ve diğer silahları gönderiyor? Biden, pankek yemek ve çay içmek için bizi ziyaret edebilir. Savaş kaybedildiyse neden bahsediyoruz, ATACMS neden? Ona bunu sormak gerekir. Komik." ifadelerini kullandı.

Putin, HIMARS fırlatıcılarından fırlatılabilen ve 300 kilometre menzilli bu füzelerin cephede büyük bir etkisi olmayacağını savundu.

Rus lider, ABD'nin yeni yardımlarının Rus ordusu için kolay olmayacağını kabul etti, ancak Rusya'nın savaşı kazanacağına inandığını dile getirdi. Bununla birlikte, yeni yardımların Ukrayna'nın zorluklarını artıracağını söyledi.

Putin, "Öncelikle bu tabii ki zarar veriyor ve ilave bir tehdit oluşturuyor. Tabii ki bu saldırıları püskürteceğiz. Savaş savaştır. Bir tehdit oluşturuyorlar, bunu söylemeye bile gerek yok ama cephedeki durumu radikal bir şekilde değiştirmek imkansız" dedi.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile yaptığı görüşmenin ardından Putin, Rusya'nın cephede güçlü olduğunu ve bu nedenle Batı'nın söylemini yumuşattığını savundu. Ancak Kiev'in barış görüşmelerine yanaşmadığını belirtti.