Dünya

Putin ile Netanyahu telefon görüşmesi gerçekleştirdi: Teşekkür ederken sitem de etti!

Rusya lideri Putin’in İsrail Başbakanı Netanyahu ile uzun bir telefon görüşmesi yaptığı bildirildi. Netanyahu’nun Putin’e hem teşekkür ettiği hem de sitemde bulunduğu öğrenildi.

Abone Ol

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in uzun bir telefon görüşmesi yaptığı bildirildi.

Netanyahu, Moskova'nın Rus vatandaşlığına sahip bir İsrailliyi Gazze Şeridi'nden kurtarma çabalarından dolayı şükranlarını dile getirdi. Ayrıca, Rusya'nın BM'deki ve diğer yerlerdeki temsilcilerinin İsrail'e ilişkin tutumundan memnuniyetsizliğini dile getirdi.

İttifakgazetesi.com’un Rus haber ajansı RIA NOVOSTİ’nin konuyla ilgili İsrail basınına dayandırdığı haberinden öğrendiğine göre, Putin ile Netanyahu arasındaki telefon görüşmesi yaklaşık 50 dakika sürdü.

İkilinin telefon görüşmesi,  Orta Doğu'daki çatışmaların tırmanmaya başlamasından bu yana ikinci telefon görüşmesi.

Putin ve Netanyahu, son olarak geçtiğimiz Ekim ayının ortalarında konuşmuşlardı. Sonrasında Rus lider Putin, Moskova'nın Filistin'e bakışını bir kez daha özetlemiş, “Soruna adil bir çözüm ancak İsrail ile barış içinde bir arada var olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasıyla mümkün olabilir” ifadelerini kullanmıştı.